Certyfikat V-Label dla Leonardo Verde -  kolejnej w 100% wegańskiej restauracji na mapie Warszawy

Certyfikat V-Label dla Leonardo Verde - kolejnej w 100% wegańskiej restauracji na mapie Warszawy

Certyfikat V-Label, którym oznacza się spełniające najwyższe normy jakości wegańskie i wegetariańskie produkty spożywcze i kosmetyczne, usługi oraz punkty gastronomiczne, cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Do tej pory, począwszy od września 2016 roku, kiedy V-Label rozpoczął swoją działalność w Polsce, oznaczono nim już kilkaset produktów. W czwartek 14 czerwca, w dniu swoich pierwszych urodzin, certyfikat otrzymała warszawska wegańska restauracja Leonardo Verde. Przybywa zatem lokali oferujących Polakom dania, których jakość i uczciwość potwierdzona jest międzynarodowym certyfikatem.

W czwartek 14 czerwca br. certyfikat V-Label został oficjalnie przyznany kolejnej już warszawskiej restauracji - Leonardo Verde przy ul. Poznańskiej. Jest to pierwsza w Polsce restauracja oferująca roślinne wariacje na temat kuchni włoskiej w wydaniu zdrowym, bezcukrowym, szeroko korzystająca z produktów bezglutenowych. Menu restauracji charakteryzują oryginalne i nieoczywiste połączenia smaków i konsystencji roślin. Restauracja serwuje ciasta bez cukru i bez glutenu, ekologiczne wina oraz koktajle alkoholowe na bazie owoców, warzyw i ziół.

Przystępując do procesu, którego zwieńczeniem jest otrzymanie certyfikatu V-Label, restauracja Leonardo Verde musiała przejść audyt, polegający w pierwszym etapie na rozmowach z szefem kuchni i managerami lokalu, a w drugim na przebadaniu składników używanych w kuchni restauracji pod kątem zawartości substancji pochodzenia zwierzęcego.  

Restauracja Leonardo Verde, choć w przestrzeni wegańskiej Warszawy istnieje dopiero od roku, zdążyła już na stałe dołączyć do grona najlepszych w swojej klasie. Jest przy tym miejscem oryginalnym, oferującym najwyższej jakości kuchnię roślinną w wydaniu włoskim. Dlatego cieszymy się ogromnie,
że mogliśmy nadać Leonardo Verde certyfikat V-Label jako kolejnej restauracji w 100% wegańskiej. Warszawiacy i odwiedzający ją goście mają dzięki temu do wyboru kolejne miejsce, którego jakość i rzetelność potwierdzona została międzynarodowym certyfikatem.
 - powiedział Przemysław Chojnicki, koordynator ds. przyznawania praw licencyjnych do posługiwania się znakiem V-Label na terenie Polski.

Leonardo Verde to biznes rodzinny. Od początku było dla nas jasne, że chcemy stworzyć miejsce z kuchnią roślinną. Na początku był malutki lokal wegański Vegan Pizza, który został świetnie przyjęty przez warszawiaków. Przestaliśmy się w nim mieścić, więc postanowiliśmy 30m2 zamienić na coś większego. I tak otworzyliśmy Leonardo Verde, w którym menu stanowią roślinne wariacje na temat kuchni włoskiej, a wegańska pizza pozostała ważną częścią naszej karty. Na certyfikację znakiem V-Label zdecydowaliśmy się ze względu na coraz większe zaufanie, jakim ten znak obdarzany jest przez Polaków. Po roku działalności Leonardo ma już wśród warszawiaków ugruntowaną pozycję, a certyfikat pozwoli nam przyciągnąć gości z zagranicy, turystów, dla których międzynarodowy znak V-Label jest oczywistą gwarancją jakości i rzetelności oferowanych wegańskich dań. - powiedzieli Małgorzata Gursztynowicz i Maciej Ruszke, właściciele restauracji Leonardo Verde.

Certyfikacja znakiem V-Label nie zwalnia tempa - w najbliższych tygodniach będziemy mogli poznać kolejne punkty gastronomiczne i produkty oznaczone tym prestiżowym, międzynarodowym certyfikatem jakości.