Dawid Szkudlarek zwycięzcą Bocuse d'Or Poland 2018!

Dawid Szkudlarek zwycięzcą Bocuse d'Or Poland 2018!

W finale europejskim Bocuse d'Or w Turynie, zaplanowanym na 11-12 czerwca reprezentować nas będzie Dawid Szkudlarek - zwycięzca polskich eliminacji Bocuse d'Or Poland 2018, które odbyły się 27-27 lutego w Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw. Podczas konkursu Dawida dzielnie wspierał Maciej Pisarek.

Drugie miejsce zajął Jakub Kasprzak - Restauracja Lumiere, Baranowo i Mateusz Gubała (commis), a na trzecim znalazł się Paweł Kubera - Hotel DeSilva Premium Poznań i Paweł Żurkowski (commis).

Zawodnicy mieli za zadanie w ciągu 5 godzin i 35 minut przygotować danie mięsne dla ośmiu osób, zaprezentowane dla dwóch osób na talerzach oraz dla sześciu na platerze (tacy). Ponadto uczestnicy musieli wykreować danie z ryby w ośmiu porcjach, które serwowane były wyłącznie na talerzach.

Całość oceniana była przez jury pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego.

Zwycięzcom gratulujemy!