"God food. Boska kuchnia Malki Kafki"

Dzisiaj premiera książki Malki Kafki, założycielki sieci restauracji Tel Aviv. "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, orzeźwiające napoje.  

W zeszłym roku odciągnęliśmy na chwilę Malkę Kafkę od pisania, aby udzieliła nam wywiadu, dziś z przyjemnością oglądamy i czytamy efekt jej pracy, o której wtedy nam trochę opowiedziała. Już sama okładka skłania człowieka do sięgnięcia po książkę, a i jej zawartość nie powinna nikogo zawieść. To nie tylko kulinarna podróż, ale również podróż po kulturze i zwyczajach, przeplatana barwnymi opowieściami autorki. Praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków i apetyczne zdjęcia tworzą starannie przemyślaną kompozycję.

Książka ukazała się nakładem Wydawnictwa Znak.