Jutro startuje WorldFood Warsaw

Jutro startuje WorldFood Warsaw

"W targach weźmie udział kilkuset Wystawców z branży spożywczej z 25 krajów świata m.in. reprezentujący Białoruś, Belgię, Niemcy, Węgry, Indie, Indonezję, Polskę, Rumunię, Rosję, Hiszpanię, Sri Lankę, Turcję, Wielką Brytanię, Wietnam, a wraz z nimi przyjadą wyjątkowe produkty, smaki i zapachy, które mogą być zaproszeniem do kulinarnej przygody dla odwiedzających i gości" - zaprasza Agnieszka Szpaderska Manager Targów.

Targi WorldFood odbędą się w Warszawie po raz piąty i  będą gościć niemal 300 wystawców z kraju i zagranicy.  Po raz kolejny kilkadziesiąt włoskich firm, pod wspólnym logo Bellavita zagości na WorldFood Warsaw, a Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni włoskiego pawilonu. W Polsce od ponad 20 lat Giancarlo Russo jest jedną z najbardziej znanych postaci w polsko-włoskim krajobrazie kulinarnym; jest również znanym szefem kuchni w telewizji i rzecznikiem znanych marek. Giancarlo Russo zaprosił również do udziału w pokazach Anuelo Serra ? Szefa Kuchni w restauracji San Lorenzo w Warszawie, oraz Kurta Schellera - Krytyka kulinarnego i Założyciela Akademii Kurta Schellera. Również znani już z poprzedniej edycji - Andrea Camastra - Właściciel i Szef Restauracji Senses odznaczonej gwiazdką Michelin, oraz Marzena Gromelska - Główny Szef Kuchni Restauracji Chianti Trattoria - Kręgliccy w Warszawie, dadzą popis włoskiej sztuce kulinarnej podczas tej edycji targów. W sekrety sztuki światowego dziedzictwa UNESCO w robieniu pizzy po raz kolejny wprowadzi nas Starita Pizza Academy. Tegoroczną edycję WorldFood Warsaw zaszczyci grupa kilkunastu wystawców z Hiszpanii, prezentując swoje tradycyjne produkty i regionalne specjały: hiszpańskie tapas, wina, sery, produkty ekologiczne, oliwę czy wyjątkowy smak papryczek chili.

Nie zabraknie również Kevina Aistona, znanego kucharza, który tradycyjnie na stoisku Brytyjsko - Polskiej Izby Handlowej, zaprezentuje smakowite steki jagnięce i inne specjalności kuchni angielskiej.

Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji - to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.

A poza tym  liczne debaty, panele tematyczne, atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Poza tradycyjnymi sektorami, w ramach V edycji powstał nowy sektor dedykowany nutraceutykom i suplementom diety. Stale rosnący popyt na ekologiczną żywność, zainspirował Organizatorów, aby szczególną uwagę poświęcić strefie eco.

Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie.

Rejestracja on-line na wydarzenie: www.worldfood.pl/rejestracja