Konfrontacja kulinarnego kunsztu na żywo w krakowskim Marcelino Chleb i Wino

Konfrontacja kulinarnego kunsztu na żywo w krakowskim Marcelino Chleb i Wino

 26 maja 2018 roku w krakowskiej restauracji Marcelino Chleb i Wino odbędzie się niecodzienne wydarzenie. Tego dnia w lokalu zlokalizowanym przy ulicy św. Jana 16 Michał Czeladzki i Mikołaj Rey zmierzą się w pojedynku szefów kuchni. Goście restauracji będą mieli okazję na żywo zobaczyć pojedynek dwóch kulinarnych mistrzów i skosztować przygotowanych przez nich potraw.

Pokaz sztuki kulinarnej na żywo będzie motywem przewodnim sobotniego popołudnia 26 maja o godz. 18:00. Gospodarzem imprezy będzie restauracja Marcelino Chleb i Wino zlokalizowana w pobliżu krakowskiego Rynku przy ul. św. Jana 16. W 2017 roku restauracja uhonorowana została CERTIFICAT ITALIA, potwierdzającym stuprocentowo włoski charakter potraw i najwyższą jakość wykorzystywanych produktów. Marcelino Chleb i Wino reprezentować będzie szef kuchni - Michał Czeladzki. Gościem specjalnym, który podjął wyzwanie przygotowania na oczach gości wyjątkowych dań, będzie Mikołaj Rey - finalista I polskiej edycji programu MasterChef.

Czego mogą spodziewać się goście w czasie wydarzenia? Czy szefowie będą ze sobą konkurować czy postawią na współpracę? Uczestnicy otrzymają szansę przekonać się o tym już 26 maja podczas prezentacji  kulinarnego kunsztu kucharzy. Przygotują oni na oczach gości dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej, które następnie zostaną zaserwowane gościom oglądającym pokaz. Wydarzenie zbiegnie się ponadto w czasie z wyjątkowym świętem - Dniem Matki.

Live Cooking z Michałem Czeladzkim i Mikołajem Reyem, który organizujemy, to doskonały pomysł na prezent dla wyjątkowej osoby w dniu jej święta - mamy. Może być wyjątkową niespodzianką i okazją do wspólnego spędzenia czasu. Spotkanie z szefami kuchni oraz degustacja przygotowanych przez nich dań, to niewątpliwie ciekawa atrakcja. Specjalna cena 5-daniowej kolacji z lampką wina w tym dniu to 149 zł za osobę. - mówi Małgorzata Gurtat, event manager restauracji.

Impreza będzie również doskonałą okazją by poznać tajniki warsztatu kulinarnego obu szefów.

Zapraszamy na wydarzenie wszystkich miłośników kuchni włoskiej, pasjonatów nie tylko gotowania, ale także wyśmienitego jedzenia. Mogę zapewnić, że potrawy, które przygotujemy zadowolą nawet najbardziej wysublimowane podniebienia. Razem z Mikołajem Reyem zapewnimy gościom niezapomniane chwile i zabierzemy ich w smakową podróż po Półwyspie Apenińskim. Przy okazji uchylimy rąbka tajemnicy i pokażemy kilka sztuczek, które będzie można z powodzeniem wykorzystać we własnym domu - dodaje Michał Czeladzki.