"Linia produktów z Łukowa - Gwarancją Jakości QAFP" już w lutym pojawi się w Dublinie

W ramach kampanii informacyjno-promocyjnej, trwającej od sierpnia ubiegłego roku, zorganizowano liczne degustacje. Promując kiełbasy wysokiej jakości: podwawelską ekstra, krakowską suchą i żywiecką, twórcy kampanii postanowili zwrócić uwagę szerzej na konsumenta europejskiego i  tym samym zorganizowali pokaz kulinarny w Irlandii.

Dlaczego Irlandia? Nie bez znaczenia są tu perspektywy rynku kulinarnego otwartego na tradycyjne produkty. Spotkanie z irlandzkimi i polskimi przedstawicielami z Dublina to świetna okazja do pochwalenia się certyfikowanymi produktami wśród zagranicznych partnerów oraz zwiększenia  świadomości dotyczącej produktów wytwarzanych w Polsce w systemie QAFP.

Pokaz kulinarny odbędzie się 19 lutego o godzinie 12:00 w wyjątkowym studiu kulinarnym Cooks Academy w Dublinie. To przestrzeń, która umożliwia kreatorom sztuki kulinarnej realizację pokazów na najwyższym poziomie. W przypadku pokazu kampanii, znany z programów telewizyjnych technolog i kucharz przygotuje dla przybyłych gości potrawy degustacyjne bazujące na promowanych kiełbasach, jednocześnie informując o ich wyjątkowej jakości i o tym, czym jest System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.

Kampania dotycząca trzech produktów: kiełbasy podwawelskiej ekstra, kiełbasy żywieckiej i kiełbasy krakowskiej suchej, ma na celu zwiększenie świadomości odbiorców na temat odżywiania i zdrowych wyborów. W przypadku pokazu, chcemy uświadomić zagranicznych partnerów i konsumentów o wyjątkowości kampanijnych kiełbas, które pochodzą ze sprawdzonego surowca z wiarygodnej certyfikowanej hodowli, a sposób ich wytwarzania - kontrolowany jest na każdym etapie.

Mamy nadzieję, że informacje o certyfikowanych kiełbasach zainteresują przybyłych gości, a produkty z Łukowa zdobędą uznanie amatorów kuchni. Wierzymy, że produkty pełne jakości i wyjątkowych walorów smakowych znajdą uznanie pasjonatów kulinarnych i irlandzkiej branży HoReCa.