"Między wódką a zakąską"
W piątek w Restauracji Pod Niebieniem mieliśmy okazję uczestniczyć w spotkaniu z autorami książki "Między wódką a zakąską". Aleksander Baron oraz Łukasz Klesyk wyczerpująco odpowiadali na pytania swoich czytelników.
Podczas spotkania nie zabrakło wódki oraz zakąsek, które na tę okazję przygotował szef kuchni Restauracji Pod Niebieniem, Adam Mendel. A Aleksander Baron nie tylko podzielił się całym procesem powstawania książki, ale również robioną przez siebie sangritą.
Panowie niewątpliwie odczarowali ten trunek i udowodnili, że jeszcze wiele w tym temacie pozostało do odkrycia. Pokazali również jak delektować się wódką i jak wiele aromatów można z niej wychwycić. Pozycja nie tylko dla smakoszy tego trunku, ale również dla ceniących sobie dobrą literaturę. Barwnym opisom w tej książce niedaleko jest bowiem do poezji.
Partnerami tego wydarzenia było Wydawnictwo PASCAL, Andersia Hotel, J.A. Baczewski Vodka Monopolowa oraz Wódka Dwór Sieraków, a pomysłodawcą i prowadzącym to spotkanie - Juliusz Podolski.