Aktualności

II Mistrzostwa Polski Szkół Gastronomicznych

Przewodniczącym jury degustacyjnego był Karol Okrasa.

HOST 2024

W programie znajdą się m.in. konferencje, konkursy kulinarne oraz targi.

Nowa era restauracyjnego designu

Wpływ technologii na design ewoluuje, otwierając drzwi do nieskończonych możliwości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Made for Restaurant 2024

    Już 23 kwietnia w Novotel Centrum Warszawa odbędzie się 22. Konferencja Made for Restaurant.

    Kolejny kraj zagości w przewodniku Michelin

    Michelin ogłasza dodanie Litwy, uzupełniając reprezentację krajów bałtyckich.

    Projektowanie karty alkoholi

    Od czego należy zacząć?

    Nowości

    Kawa na roślinnym? Naturalnie od INKI

    Napoje Inka Barista to idealna alternatywa dla mleka.

    Mini bułki hamburgerowe

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów HoReCa, Vandemoortele wprowadził do swojej oferty Mini bułki hamburgerowe 25 g.

    Premiera nowego katalogu marki Lubiana "HoReCa dla profesjonalistów edycja 2024"

    Zakłady Porcelany Stołowej "Lubiana" SA ogłaszają premierę nowego katalogu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Eifix Ciasto Pancake - śniadanie dla mistrzów

    Łatwe w obsłudze - bez odmierzania, bez odważania, bez mieszania, bez miksowania

    Nowości w ofercie Koral

    Oferta dla gastronomii BRACIA KORAL - Jak dawniej poszerza się w sezonie 2024 o 2 nowe wykwintne smaki.

    Iwoniczanka - wyjątkowa woda źródlana w szklanych butelkach

    Iwoniczanka to więcej niż woda źródlana.

    Przepisy

    Cannele

    Zagotować mleko z wanilią, pozostałe składniki połączyć z zimnym mlekiem.

    Jabłko/graviola/seler

    Łączymy sok yuzu i purée.

    Garibaldi

    Połącz Campari z sokiem w szklance z lodem.

    Szarpana gęsina/ muffin angielski /jajo sadzone

    Poszarpane mięso z uda gęsi przesmażamy na patelni, dodając sos sojowy, szczyptę cynamonu, imbiru oraz estragon.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Wszystko albo nic

    Pracował w najlepszych restauracjach na świecie, obecnie prowadzi autorski koncept nagrodzony gwiazdką Michelin.

    Stawiam na prosty przekaz

    Miał być górnikiem, został cukiernikiem. O zmianach w branży, komponowaniu znanych smaków w nowoczesnej odsłonie oraz wskazówkach dla młodych adeptów sztuki cukierniczej rozmawiamy z Michałem Iwaniukiem

    W przeszłości tkwi nasza kulinarna przyszłość

    Chciał być pisarzem, obecnie spełnia się, opracowując dawne receptury. O łączeniu kulinariów z historyczną pasją i o smakach minionych epok w nowoczesnym wydaniu rozmawiamy z Mateuszem Suligą

    Artykuły

    Projektowanie karty alkoholi

    Od czego należy zacząć?

    Trendy na 2024 rok

    Kulinarnym trendom świat doradców zaczyna się przyglądać z półrocznym wyprzedzeniem, podczas gdy my, ich odbiorcy, poruszamy się po własnych sprawdzonych koleinach.

    Tłuszcz królem gastronomii?

    Niekiedy demonizowane, są niezwykle potrzebne, bo bez nich nie byłoby gotowania.

    Partnerzy