Wędliny z dziczyzny

Wędliny z dziczyzny

Oferta sieci MAKRO została poszerzona o wędliny z dziczyzny marki Żywiec. Wyroby wyróżniają się naturalnym pochodzeniem i mogą stanowić doskonałe przekąski premium. Źródłem smaku wędlin z dziczyzny jest znakomite mięso pochodzące z dziko żyjących w polskich lasach zwierząt, starannie dobrane, naturalne zioła i przyprawy oraz wypracowane metody wytwarzania. 

Pierwszą propozycją jest kabanos z dziczyzny z wieprzowiną. 100 g kabanosa wyprodukowane zostało ze 100 g mięsa z jelenia, 80 g mięsa wieprzowego i 17 g mięsa z dzika. Produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 150 g. Kolejna to kiełbasa z dziczyzny z wieprzowiną. 100 g kiełbasy wyprodukowane zostało z 83 g mięsa z jelenia, 65 g mięsa wieprzowego i 14 g mięsa z dzika. Dostępny w opakowaniach ok. 220 g. Oba produkty są średnio rozdrobnione, peklowane, wędzone, pieczone i suszone. 

W ofercie znalazły się też polędwica z dzika (produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 0,5 kg), szynka z dzika bez kości (dostępna w opakowaniach ok. 2 kg), szynka z dzika z kością (dostępna w opakowaniach ok. 3 kg) oraz boczek rolowany z dzika (dostępny jest w opakowaniach ok. 0,5 kg). Wszystkie te produkty są wędzonkami z dziczyzny, peklowane, wędzone i pieczone.