Andrzejki w nowej odsłonie - w toskańskim stylu: Tutto Bene jedzenie i wino

Andrzejki w nowej odsłonie - w toskańskim stylu: Tutto Bene jedzenie i wino

Z czego słynie włoska kuchnia? Jest wiele takich wyznaczników. Tradycyjne włoskie crostini, sycąca polenta z dziczyzną i wyśmienite ravioli - to tylko niektóre propozycje, które goście restauracji Tutto Bene Italian Bistro poznają podczas pierwszego wydarzenia z cyklu Tutto Bene jedzenie i wino. Atrakcyjne kolacje zabiorą nas w inny region Włoch - tym razem w Toskanii.

Zbliża się koniec listopada, a w Tutto Bene Italian Bistro rozpoczyna cykl tematycznych kolacji, które będą kulinarnymi podróżami po tradycyjnych włoskich smakach. Pierwsza z nich odbędzie się 29 listopada o godzinie 19:00 w  Bistro przy ul. Kazimierzowskiej 43 C w Warszawie. Wszyscy goście restauracji będą świętować andrzejki w zupełnie innym stylu - toskańskim stylu.

Spotkanie w Tutto Bene zapewni smaki Toskanii oraz zabierze nas w region słynący nie tylko z wyjątkowych zabytków architektonicznych, ale również z wyjątkowych potraw, deserów, jak i niepowtarzalnego street foodu.

Uczestnicy andrzejkowej kolacji zostaną ugoszczeni pięcioma słynnymi toskańskimi daniami, wśród nich m.in. crostini (włoskie przystawki w dwóch kompozycjach smakowych), ravioli castagne e patate (włoskie pierożki z kasztanami i ziemniakami), carpaccio według przepisu Giuseppe Cipriani ze słynnego florenckiego Harry?s Bar oraz polenta con cinghiale (ludowe danie serwowane z dziczyzną). Dodatkowo na Gości czekać będzie pięć regionalnych win dobranych oraz wyborny deser.

Trzeba pamiętać, że liczba miejsc podczas kolacji andrzejkowej jest ograniczona. Aby wziąć udział w pierwszym spotkaniu z cyklu Tutto Bene należy: dokonać wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu 22 115 22 56. Koszt udziału jednej osoby wynosi 250 zł.

Włoska podróż w zakątki Toskanii to doskonały sposób na spędzenie wieczoru andrzejkowego w towarzystwie bliskich. Właściciele Tutto Bene Italian Bistro, Paulina i Robert Głozak, stawiają na jakość i autentyczność, oferując gościom nie tylko wyśmienite potrawy, które dotychczas były trudno dostępne w Polsce, ale także rzeczywiste doświadczenie prawdziwej kultury Włoch.