Black Box na Podlasiu - Konkurs Smaki Podlasia

Black Box na Podlasiu - Konkurs Smaki Podlasia

Do 9 lutego 2020 roku można zgłaszać się do pierwszego ogólnopolskiego konkursu "Smaki Podlasia", zorganizowanego przez szefa kuchni Hotelu Pięć Dębów - Artura Lenczewskiego. 

Konkurs odbędzie się 07.03.2020 roku po raz pierwszy na Podlasiu w formule Black Box. Głównymi składnikami dań będą produkty lokalne, świeże i specjalnie dobrane na to wydarzenia. W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych które będą przygotowywały 6 talerzy dań głównych w ciągu 90 minut. Imprezę poprowadzi zwycięzca V edycji TOP CHEF POLSKA Tomasz Purol, a w jury zasiądą szefowie kuchni z całej polski.    

Celem konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego oraz promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Realizowanie konkursu przyczynia się do promocji regionu Podlasia, wykorzystując potencjał dziedzictwa kulinarnego regionu oraz kultywowanie tradycji kulinarnych wśród społeczności lokalnej i ogółu społeczeństwa, odkrywanie, poznawanie i prezentowanie kulinarnych tradycji Podlasia. 

Kontakt z organizatorem: smaki.podlasia16030@gmail.com lub pod numerem telefonu 503096068.