Degustacja win kalifornijskich podczas Mistrzostw Polski Sommelierów 2018

Degustacja win kalifornijskich podczas Mistrzostw Polski Sommelierów 2018

Degustacja win kalifornijskich "Z Kalifornią do stołu" będzie towarzyszyła finałom Mistrzostw Polski Sommelierów już w najbliższą sobotę, 26 maja, w hotelu Regent w Warszawie. 

W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji spośród 22 uczestników konkursu.

Degustację organizuje California Wine Institute, strategiczny partner Mistrzostw. Tematem przewodnim są wyselekcjonowane z oferty polskich importerów wina kalifornijskie skierowane do branży HoReCa. Na degustacyjnych stołach znajdą się białe wina ze szczepów chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc, viognier, zinfandel rose oraz czerwone: cabernet sauvignon, merlot, pinot noir i zinfandel. Wina pochodzą z oferty Mondovino, Wine Avenue, Mielżyński, Cerville Investments, Vininova, Winkolekcja, PWW i Ambra.

Degustacja "Z Kalifornią do stołu" rozpoczyna się o 16.30, a sam finał Mistrzostw Polski Sommelierów o 17.00. Kalifornijskie wina można będzie degustować także w przerwach między wystąpieniami poszczególnych finalistów.