II ogólnopolski konkurs kulinarny

II ogólnopolski konkurs kulinarny "Smaki Podlasia"

Już 12 marca 2022 roku w hotelu "Pięciu Dębów" w Supraślu, odbędzie się druga odsłona konkursu, którego organizatorem jest szef kuchni Artur Lenczewski. Tak jak poprzednio, zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania z otrzymanego Black Box.

Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny:

  • Maciej Wiśniewski, Michał Prokurski - DRUŻYNA SYNKOWIE BIAŁYSTOK
  • Wiktoria Długosz, Kamil Rogodziński - HOTEL FELIX WARSZAWA
  • Piotr Soroka, Sebastian Marek - PAWILON TOWARZYSKI BIAŁYSTOK
  • Kamil Paszkowski, Przemysław Sturgulewski - NOWA SZEKLA TAWERNA & BAR CONCEPT BY MARCIN BUDYNEK AUGUSTÓW
  • Piotr Purol, Beata Stoś - WERANDA HOME SŁAWICE
  • Robert Biercewicz, Mariusz Bunia - DA ALDO RISTORANTE WARSZAWA
  • Dorian Maciej Łepkowski, Paweł Świderski - CENTRUM KONFERENCYJNO-BANKIETOWE ROZŁOGI
  • Mateusz Kowalkowski, Szymon Kruszewski - RESTAURACJA RUKOLA DYWITY I RESTAURACJA KARDAMON OLSZTYN 
  • Borys Sikorski, Michał Filipczuk - RESTAURACJA POCZTOWA GORZÓW WIELKOPOLSKI      

W tym roku zmagania oceniać będzie jury w składzie:

Artur Zaskurski, Marcin Bożek, Sebastian Cichy, Bartosz Turowski, Daniel Jakubiec, Piotr Szczypior Szczygielski, Sławomir Miotek, Damian Sasinowski, Michał Arciszewski, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki.