Innowacje - prowokacje podczas MADE FOR Restaurant Wrocław 2019

Innowacje - prowokacje podczas MADE FOR Restaurant Wrocław 2019

Zero waste, vege czy może lokalność - to trendy, które zaprezentują na talerzach znakomici szefowie kuchni, na co dzień gotujący w większości we wrocławskich lokalach. Dodatkowo goście posmakują podawanych w duecie serów i win, a prowokacyjne drinki zaserwują mistrzowie miksologii - barmani. A to wszystko podczas zaplanowanego na 24. czerwca Business Party z okazji specjalnej edycji konferencji MADE FOR Restaurant, organizowanej po raz pierwszy we współpracy z Miastem Wrocław.

Po solidnej dawce wiedzy towarzyszącej wielogodzinnym prelekcjom i warsztatom goście będą mogli posmakować urozmaiconego menu i porozmawiać o tym, jak innowacje mogą odmienić polską branżę gastronomiczną. Business Party, po raz pierwszy organizowane we Wrocławiu, jest okazją przede wszystkim do networkingu i wymiany doświadczeń. Skorzystać z niej mogą zarówno uczestnicy konferencji MADE FOR Restaurant Wrocław 2019, dla których wieczorne spotkanie jest bezpłatne, jak i przedstawiciele branży nieobecni na całodniowej konferencji - rejestracja trwa.

Wybitne dania, pozostające w zgodzie z jednym z trzech trendów - zero waste, vege i lokalność, serwować będą: gospodarz wieczoru Piotr Apanel z Double Tree by Hilton Wroclaw, Mariola Monczak z Pod Papugami, Adrian Bęben z Oda Bistro, Marek Burkacki z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Tomasz Wencek z Dinette i Grzegorz Firkowski ze Stołu na Szwedzkiej.

Gospodarz wieczoru Piotr Apanel, szef kuchni z hotelu Double Tree by Hilton, który będzie realizował trend zero waste, już cieszy się z podjęcia wyzwania: Zero waste w gastronomii to trend dość trudny i wymagający, ale satysfakcja z połączenia dbania o środowisko z prowadzeniem nowoczesnej kuchni jest ogromna. Myślę, że warto o tym mówić właśnie podczas takich wydarzeń, jak nasze wieczorne spotkanie pod hasłem INNOWACJE-PROWOKACJE i konferencja MADE FOR Restaurant,
która ponownie przynosi wiele ciekawych rozwiązań dla branży - 
podkreśla Piotr Apanel.

Podczas wieczoru o niezapomniane doznania smakowe gości zadbają również partnerzy odpowiedzialni za sekcje STREFA SER&WINO oraz DRINKI. W części poświęconej winu i serom znajdą się innowacyjne i tradycyjne wina od Wine Direct, które będzie można degustować w połączeniu z serami pochodzącymi ze Skarbów Serowara, natomiast w części zwanej STREFA DRINKÓW nowatorskie drinki na bazie alkoholi od partnera imprezy, Chopin Vodka, zaserwują mistrzowie miksologii, m.in. Artur Wawrzyszczak, Krzysztof Musielak i Tymon Straburzyński.

Business Party Innowacje - prowokacje odbędzie się w hotelu Double Tree by Hilton Wroclaw - początek o godzinie 19:00 w poniedziałek, 24. czerwca br. Dla gości konferencji MADE FOR Restaurant wstęp jest bezpłatny. Inni zainteresowani udziałem i porządną dawką networkingu przedstawiciele branży powinni zarejestrować się na stronie:

http://forsolutions.pl/konferencje-gastronomiczne/business-party-wroclaw-24-06-2019/?fbclid=IwAR2KhN7hTgUUsu9AchRtDXTygQgBfoeHcI3W4M9adrV8cJu7O1RtIY0qNoc