Już za chwilę konferencja Made for Restaurant

Już za chwilę konferencja Made for Restaurant

Za kilka dni - 28 marca 2022 roku w hotelu Novotel Centrum w Warszawie - odbędzie się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant. Podczas wydarzenia, między innymi, będą poruszane kwestie dbania o swój biznes i ludzi w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie oraz kryzysów. Uczestnicy konferencji będą mogli uzyskać odpowiedź na pytanie, jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym, ale także dlaczego dziś gastronomia bez edukacji i nowoczesnych rozwiązań technologicznych nie ma szans na przetrwanie? Poza TOP 10 Odpowiedzialnymi Restauratorami spotkamy znacznie szersze grono najlepszych w kraju restauratorów, wyróżnionych przez magazyn i ranking FORBES.  

Wydarzenie zostało podzielone na dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego poznamy zwycięzcę konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant -TOP Odpowiedzialnego Restauratora oraz TOP Influencera. Dodatkowo ogłoszony zostanie też ranking TOP 50 najlepszych restauratorów według magazynu FORBES. Poznamy nazwiska tych, którzy rozpoczynają listę najbardziej liczących się dzisiaj twórców restauracji.

Jak zapowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant: "Posłuchamy przedsiębiorców odpowiedzialnych za biznes, produkt, gospodarkę odpadami, za ekonomiczne zarządzanie, za przyszłość swoją oraz swoich ludzi. Poprosimy ekspertów biznesu o mikro- i makroekonomiczne "przepowiednie", które pozwolą nam przygotować się na kolejne miesiące". Dodatkowo podczas wydarzenia zastanowimy się, czy cyrkularna gospodarka w restauracji ma sens i czy odpowiedzialność biznesowa i za środowisko to tematy na dzisiejsze trudne, bo pandemiczne i wojenne czasy?

Następne punkty programu pozwolą uczestnikom zrozumieć złożone kwestie prawne, ekonomiczne i rynkowe. Tu z pomocą przyjdą eksperci panelu dyskusyjnego pod patronatem FORBES. Tym samym  rozpocznie się rozmowa o rozwoju i optymalizacji biznesowej restauracji.

Panel dyskusyjny

Jakie zmiany już zaszły i co jeszcze się zmieni w polskim prawie, finansach oraz mikro - i makroekonomii? Czego możemy się spodziewać w związku z Nowym Ładem? Jakie konsekwencje będą miały jego zapisy dla branży HORECA? Jak ze zmianami na rynku radzą sobie inne państwa Europy? Te tematy będą dokładnie analizowane, aby kwestie związane z Polskim ładem nie były już zawiłe.  

W codziennej pracy restauracji zdecydowanym ułatwieniem są nowoczesne technologie, przed których poznaniem często restauratorzy i szefowie bronią się, zasłaniając brakiem czasu. Podczas wydarzenia dokładnie objaśnione zostaną argumenty, że dzisiaj nowe technologie to obowiązek każdej nowoczesnej i dochodowej restauracji. W tym celu, w pigułce, przedstawione zostanie jak się odnaleźć w możliwościach technologicznych i sprzętowych, aby nie tracić pieniędzy na nieefektywne rozwiązania. Poniżej znajdują się przykłady:

  • Ważna jest digitalizacja

Warto trzymać rękę na pulsie w kwestii digitalizacji pracy restauracji, w tym temacie wypowie się - Artur Jarczyński i zabierze głos w sprawie, jak zmienia się polityka rozliczania napiwków w swoich restauracjach dzięki aplikacji.

Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów według FORBES i FOR Solutions

Chcąc dodać wiary i siły restauratorom do dalszej pracy w branży, organizatorzy konferencji rozpoczęli współpracę z FORBES. Jej efektem będzie ranking TOP 50 polskich Restauratorów, opublikowany już w marcu. To precedens, bo zazwyczaj doceniamy szefów kuchni lub podziwiamy restauracje, których dotyczą rankingi. Teraz pora jeszcze na przedsiębiorców!

Lista TOP 50 Restauratorów FORBES'a powstaje we współpracy z profesjonalnym JURY oraz w oparciu o rekomendacje TOP Restauratorów z ubiegłorocznych edycji konferencji MADE FOR Restaurant. Nazwiska wyróżnionych przez FORBES i FOR Solutions twórców restauracji poznamy na konferencji 28 marca w Warszawie.