Kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

Kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

MAKRO Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne przygotowało limitowaną edycję kalendarzy na 2019 rok. Do udziału w projekcie sieć hurtowni zaprosiła czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej. Szefowie kuchni wzięli udział w wyjątkowej sesji zdjęciowej.

W limitowanej edycji kalendarza ukazało się ponad 30 portretów polskich osobowości kulinarnych. Na humorystycznych, pozostających w konwencji kulinarnej zdjęciach pojawili się szefowie kuchni zaangażowani w program Polskie Skarby Kulinarne oraz ambasadorzy programu Kulinarne Zjednoczenie Polski.

- Poprzez wydanie kalendarza symbolicznie zamknęliśmy zeszłoroczną edycję Polskich Skarbów Kulinarnych i weszliśmy z naszym programem w kolejny rok - mówi Magdalena Figurna, Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w firmie MAKRO Polska.

Kalendarz trafił do szkół gastronomicznych, szefów kuchni, restauracji, hoteli oraz partnerów. 

W sesji zdjęciowej udział wzięli: Cezary Powała - Studio kuchenne MAKRO Warszawa,  Mateusz Ciołko - Perłowa, Marcin Czekalewski - Oranżeria Hotel Rzeszów,  Przemysław Błaszczyk - Novo, Wojciech Harapkiewicz - Babinicz,  Ireneusz Koniuszek - Restauracja Refektarz - Zamek Ryn, Michał Arciszewski - Prowincja,  Łukasz Cichy - Biała Róża,  Jarosław Sak - Trybunalska City Pub, Małgorzata Marchewka - Restauracja Folk Gospoda, Robert Żmuda - Gościnna Chata, Iwona Niemczewska - Z Drugiej Strony Lustra, Jarosław Walczyk - Pink Lobster, Mirosław Król - Fusion of Taste, Michał Szcześniak - Dom Wódki Elixir, Michał Bałazy - Cafe Bambus, Sławomir Saguła - Kiyrnicka by Saguła - Rezydencja Gubałówka, Mariusz Bizub - Restauracja Zakopiańska, Maciej Nowicki - Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Janusz Fic - Dwór Sieraków, Piotr Kaciuba - Zamek Dubiecko, Marcin Nieznaj - Hampton by Hilton, Michał Markowicz - Resort Odyssey Kielce, Paweł Panek - Piwnica Wolnica, Michał Grzywacz - Studio kuchenne MAKRO Warszawa, Jakub Reszka - ORZO Poznań, Weronika Marcinkiewicz - Stara Kuchnia, Tomasz Tarka - Hotel Wieniawski, Paweł Serafin - Akademia Inspiracji MAKRO, Roman Gerasik - Schronisko Smaków Magdy Gessler, Wojciech Pasikowski - Czerwony Wieprz.