Kolacja degustacyjna w wykonaniu zwycięzcy 5. edycji Hell's Kitchen

Kolacja degustacyjna w wykonaniu zwycięzcy 5. edycji Hell's Kitchen

5 kwietnia w restauracji "Za Murem" w Poznaniu odbędzie się autorska kolacja "Nature of Life", której inicjatorem jest Wojciech Bartczak.

Swoją przygodę z gastronomią Wojciech Bartczak rozpoczął w wieku 16 lat. Na swoim koncie ma wiele staży oraz konkursów kulinarnych. Ponadto swoje doświadczenie zdobywał nie tylko w Polsce, ale i w USA czy we Francji. Do największych sukcesów szefa kuchni należy reprezentowanie Polski podczas konkursu w Budapeszcie.

Nieporównywalnym wydarzeniem w karierze zawodowej Bartczaka było zwycięstwo w 5. edycji programu Hell's Kitchen, gdzie gotował pod okiem tak wybitnego szefa kuchni, jakim jest Wojciech Modest Amaro.

Teraz Wojciech Bartczak zdecydował się na przygotowanie autorskiej kolacji degustacyjnej o nazwie "Nature of Life", która będzie się składać z 10-setowego menu, w którego skład wchodzi :

Amuse bouche:

- ziemniak/chrzan

- słonina/sepia

- rzepa/kozi ser

- pieczywo

- kakao/śliwka

Przystawki:

- przegrzebki/ogórek/gin

- jeleń/nasturcja/pini

Dania główne:

- gołąb/modra/pini

- zębacz/estragon/kalmar

Pre deser:

- marakuja

Deser:

- karmelizowana czekolada/mango/kokos.

Kolacji towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu utalentowanego Matthew Kelly'ego, który swoją muzyką poruszył niejedną osobę. 

Za dobór i selekcję win odpowiedzialny będzie Mateusz Dobrzykowski - jeden z najbardziej cenionych i utalentowanych sommelierów w Polsce, na co dzień zajmujący się degustacjami, szkoleniami oraz testowaniem nowych win oraz whisky.

Kolacja degustacyjna w wykonaniu Wojciecha Bartczaka odbędzie się 5 kwietnia w restauracji "Za Murem" przy ul. Fabianowo 39 w Poznaniu.