Kolacja degustacyjna w wykonaniu zwycięzcy 5. edycji Hell's Kitchen
5 kwietnia w restauracji "Za Murem" w Poznaniu odbędzie się autorska kolacja "Nature of Life", której inicjatorem jest Wojciech Bartczak.
Swoją przygodę z gastronomią Wojciech Bartczak rozpoczął w wieku 16 lat. Na swoim koncie ma wiele staży oraz konkursów kulinarnych. Ponadto swoje doświadczenie zdobywał nie tylko w Polsce, ale i w USA czy we Francji. Do największych sukcesów szefa kuchni należy reprezentowanie Polski podczas konkursu w Budapeszcie.
Nieporównywalnym wydarzeniem w karierze zawodowej Bartczaka było zwycięstwo w 5. edycji programu Hell's Kitchen, gdzie gotował pod okiem tak wybitnego szefa kuchni, jakim jest Wojciech Modest Amaro.
Teraz Wojciech Bartczak zdecydował się na przygotowanie autorskiej kolacji degustacyjnej o nazwie "Nature of Life", która będzie się składać z 10-setowego menu, w którego skład wchodzi :
Amuse bouche:
- ziemniak/chrzan
- słonina/sepia
- rzepa/kozi ser
- pieczywo
- kakao/śliwka
Przystawki:
- przegrzebki/ogórek/gin
- jeleń/nasturcja/pini
Dania główne:
- gołąb/modra/pini
- zębacz/estragon/kalmar
Pre deser:
- marakuja
Deser:
- karmelizowana czekolada/mango/kokos.
Kolacji towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu utalentowanego Matthew Kelly'ego, który swoją muzyką poruszył niejedną osobę.
Za dobór i selekcję win odpowiedzialny będzie Mateusz Dobrzykowski - jeden z najbardziej cenionych i utalentowanych sommelierów w Polsce, na co dzień zajmujący się degustacjami, szkoleniami oraz testowaniem nowych win oraz whisky.
Kolacja degustacyjna w wykonaniu Wojciecha Bartczaka odbędzie się 5 kwietnia w restauracji "Za Murem" przy ul. Fabianowo 39 w Poznaniu.