Kongres Szefów Kuchni 2019
9 października 2019 w Warszawie odbędzie się największe spotkanie szefów kuchni. Kongres Szefów Kuchni służy między innymi wymianie doświadczeń pomiędzy najlepszymi z najlepszych.
W tym roku Kongres odbędzie się 9 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI, a jego hasło przewodnie to "Nie ma restauracji bez szefa kuchni. Nie ma dobrej restauracji bez dobrego szefa kuchni".
Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. Jak co roku, w październiku, spotkają się szefowie z całej Polski, by wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, wymienić się doświadczeniami, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.
Każdy z elementów wydarzenia jest niezwykle istotny. Szefowie kuchni poddani są dużej presji i pracują niezwykle intensywnie. Często zapominają, że na co dzień borykają się z dokładnie tymi samymi problemami, co ich koledzy po fachu.
Kongres Szefów Kuchni to okazja do tego, by porozmawiać z innymi szefami. Wydarzenie to jest dla wielu zbieganych szefów także jedynym momentem, kiedy mogą na spokojnie spróbować nowych, pojawiających się na rynku produktów i przeanalizować dostępną ofertę spożywczą i sprzętową.
To wyjątkowe spotkanie od czterech lat podkreśla istotną rolę menedżerskich kompetencji wśród szefów. Misją wydarzenia jest umożliwienie rozwoju tych umiejętności. Dlatego w tym roku program jest niezwykle bogaty.
Znajdą się w nim tematy takie jak:
- Szef kuchni - Mistrz, Lider czy Manager?
- Skuteczne zarządzanie personelem czyli szef kuchni, który potrafi mądrze wymagać. Stabilny i zgrany zespół na trudnym rynku pracy
- Relacje Szefa Kuchni z Menedżerem - podstawa sukcesu restauracji
- "Rewolucja kulinarna w kontekście trendów", czyli o rozwoju współczesnego rynku, szansach i zagrożeniach - o tym jak zmienia się gastronomia, dlaczego i po co , jak robić biznes i odnaleźć się w nowej trudnej rzeczywistości kulinarnej
- Czy to możliwe, że używająca tańszych produktów restauracja zarobi mniej? Czy wiesz co serwujesz?
- Roślinne dania od kuchni - Po co? Jak? Dla kogo? Czy już teraz?
- Badania, trendy, realizacje - polska gastronomia i rosnąca popularność weganizmu
Jak co roku nie zabraknie debat o palących problemach branży.
Szczegółowy program Kongresu:
www.kongresszefowkuchni.pl/program
Udział dla szefów Kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni:
www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie
Więcej: