Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny "Gęsina na imieninach" już niebawem

29 października 2019 roku w Poznaniu odbędzie się trzecia edycja konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach". W jego trakcie Drużyna Szpiku będzie rozprowadzać cegiełki, z których dochód zostanie przeznaczony na zorganizowanie akcji Szpikowa Paczka 2019.

Hotel Moderno w Poznaniu będzie gościł uczestników trzeciej edycji konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach", który odbędzie się już 29 października 2019 roku.

Wydarzenie to jest świetną okazją, by zobaczyć jak najlepsi kucharze z Polski zmagają się z gęsiną, która od wielu lat posiada swoją historię i dziedzictwo kulturowe. Uczestnicy wydarzenia stworzą przepyszne dania, które będzie można obserwować na żywo w restauracji Steak & Grill w Hotelu Moderno.

W konkursie mogą uczestniczyć kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i pojedynczych restauracji oraz cateringu z całej Polski. Wszyscy kucharze biorący udział w konkursie mogą posiadać dowolny stopień w hierarchii zawodowej.

Podczas trwania konkursu Drużyna Szpiku będzie rozprowadzać cegiełki, a dochód z nich przeznaczony zostanie na zorganizowanie corocznej akcji Szpikowa Paczka 2019 dla dzieci z oddziału onkologicznego w Poznaniu przy ul. Szpitalnej. Cegiełki będzie można nabyć na stoisku wolontariuszy.

Więcej szczegółów dotyczących konkursu oraz zgłoszeń do niego: III konkurs kulinarny "Gęsina na imieninach"

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!