Nagroda INTERNORGA Future Award

Nagroda INTERNORGA Future Award

Ogłoszono zwycięzców renomowanej nagrody przyszłości INTERNORGA. W tym roku wręczenie nagród, które pierwotnie miało odbyć się w 2020 roku, po raz pierwszy odbyło się cyfrowo.

W ramach IDX_FS International Digital Food Services Expo powered by INTERNORGA (IDX_FS Expo) ceremonia wręczenia nagród była transmitowana ze studia w hamburskich halach wystawowych pierwszego dnia imprezy. Jak co roku, szczególnie przyszłościowe koncepcje zostały docenione w kategoriach "Technologia i wyposażenie", "Żywność i napoje" oraz "Sektor gastronomii i hotelarstwa". Jury eksperckie złożone z naukowca dr J.Daniela Dahma, absolwenta inżyniera Carla-Otto Genscha, dietetyka Rainera Roehla, badacza trendów Hanni Rützlera i Bernda Aufderheide, prezesa zarządu Hamburg Messe und Congress GmbH, przyznało następującym firmom tytuł INTERNORGA Future :

 - Żywność i napoje: Yuu'n Mee fine Foods Vertriebs-GmbH

 - Technologia i wyposażenie: Gefässerie

 - Sektor gastronomiczno-hotelarski: Tress Gastronomie GmbH & Co. KG

 Od 2011 roku INTERNORGA Future Award przyznawana jest firmom wyróżniającym się szczególnie innowacyjną strategią zrównoważonego rozwoju, wysoką wydajnością i odpowiedzialnym działaniem. Przyznając nagrodę, INTERNORGA regularnie wyznacza standardy dla przyszłościowego rynku gastronomiczno-hotelarskiego. "Poprzez nagrodę INTERNORGA Future Award chcemy przyspieszyć zrównoważony i przyszłościowy rozwój oraz podziękować tym, którzy pokazują, jakie innowacyjne rozwiązania są możliwe. Szczególnie koncentrujemy się na zachęcaniu, wspieraniu i nagradzaniu wystawców, klientów i partnerów w ich przedsiębiorczych procesach innowacyjnych "- mówi przewodniczący jury, dr J. Daniel Dahm. Zgłoszenia mogły wysyłać firmy różnej wielkości - od nowych, dobrze zapowiadających się start-upów po ugruntowane średnie przedsiębiorstwa i tradycyjne firmy rodzinne.