Nowa dawka gastronomicznej wiedzy dzięki Kongresowi Szefów Kuchni

Nowa dawka gastronomicznej wiedzy dzięki Kongresowi Szefów Kuchni

We wtorek 9 października hale warszawskiego centrum Expo XXI zapełniły się tłumem ludzi związanych z branżą gastronomiczną, a to za sprawą odbywającego się Kongresu Szefów Kuchni.

Jak co roku przybyli goście mieli okazję nie tylko zapoznać się z ofertą licznych wystawców, oglądać pokazy live cooking czy brać udział w warsztatach produktowych, ale przede wszystkim uczestniczyć w licznych wykładach i debatach praktyków, czyli przede wszystkim kucharzy.

Wojciech Harapkiewicz opowiedział o tym jak świetną promocją dla restauracji są eventy kulinarne, a Jarosław Uściński podpowiedział jak powinno wyglądać restauracyjne menu. Odbyły się również dwie ciekawe debaty. Pierwsza z nich z udziałem m.in. Jarosława Walczyka, Roberta Sowy, Jarka Owczarczyka, Michała Wawro, Piotra Mielczarka oraz Jacka Majcherka dotyczyła rozwoju polskiej gastronomii poprzez edukowanie młodszego pokolenia. Druga z kolei podjęła bardzo ważny, a zarazem powszechny temat wypalenia zawodowego. Tutaj głos zabrali m.in. Robert Skubisz, Krzysztof Szulborski czy Paweł Mieszała.

Kongres Szefów Kuchni był również świetną platformą do spotkań i branżowych, przyjacielskich rozmów. A już dziś organizatorzy tego wydarzenia pytają się czego oczekujecie za rok.