Nowa książka

Nowa książka "Kuchnia regionów"

Na rynku pojawiła się książka Łukasza Konika "Kuchnia regionów", w której zebrano i opracowano aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski.

Wspomniane przepisy zostały podzielone według województw - ma to ułatwić czytelnikowi lokalizację danych receptur. Publikacja została wydana zarówno w języku polskim oraz w języku angielskim.

Łukasz Konik to jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Eksperymentator zafascynowany kuchnią polską. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju. Dzięki tej fascynacji powstał zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski.

Oto książka, której autor zabiera czytelników w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry, od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie, podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą.