Nowe menu w TYGLE bistro&wine

Nowe menu w TYGLE bistro&wine

Przyszła wiosna, a wraz z nią zmiany, zmiany, zmiany! Z tej przyczyny TYGLE bistro&wine w Gdańsku, organizuje kolację degustacyjną autorstwa Michała Stężalskiego, który wraz z nadejściem wiosny, przejął ster Szefa kuchni lokalu.

Kolacja degustacyjna, będąca jednocześnie zapowiedzią nowego menu WIOSNA - LATO '22, odbędzie się 13 kwietnia o godzinie 19:00 w TYGLE bistro&wine, przy ul. Chmielnej 10 na gdańskiej Wyspie Spichrzów. Dodatkowo, wieczór uświetni wyjątkowa postać świata win - Matias Glusman.

Jak zapewnia zespół - w Tyglach nadal będą mieszane kuchnie świata - ta kwestia wpisana jest DNA restauracji i tak będzie przez cały czas. Co w takim razie się zmieni? Nadeszły zmiany i to prosto z Poznania - na pokładzie załoga powitała Michała Stężalskiego, który przejął w TYGLACH ster Szefa Kuchni.

Podczas kolacji na Gości czekać będzie zupełnie nowe menu, a w dodatku wieczór uświetni wyjątkowa postać świata win - Matias Glusman (Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie. Posiada stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET), Associate to the Institute of Wine & Spirits, Fine and Rare Wine Specialist).

Kim jest Michał Stężalski?

Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Poznań (obecny Novotel Poznań Centrum), potem pracował jako szef kuchni w restauracji Le Palais du Jardin w Poznaniu i Szara Gęś w Krakowie. Znany jest także jako właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela i Tej Pyza w Poznaniu.

Zapowiada się niezapomniany wieczór!