Nowy Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu w Krakowie

Nowy Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu w Krakowie

Roman Pawlik od lipca 2021 roku został nowym Szefem Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie. Jednocześnie jest już Szefem Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście. Na obydwu stanowiskach czeka obecnie wiele wyzwań, m.in. skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci oraz rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.

- Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi - mówi Roman Pawlik. - To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość - dodaje.

Roman Pawlik jest dynamicznym Szefem Kuchni, otwartym i sprawdzonym w swoim działaniu. Z gastronomią jest związany od 15 lat, a z Radisson Hotel Group od blisko 4. Jako Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson poznał standardy i zasady pracy tej sieci. Jest mocno związany z Krakowem i lokalne smaki swojego regionu promuje w prowadzonych przez siebie restauracjach.

 - Jako Szef Kuchni dbam, by każda osoba w zespole miała pełną świadomość, że efekt naszej wspólnej pracy w równym stopniu zależy od wszystkich. Każdy ma wpływ na smak naszej kuchni, kształtowanie menu i funkcjonowanie gastronomii. Dzielę się w tym zakresie swoją wiedzą, daję przestrzeń do rozwoju, wspieram i obdarzam każdego pełnym zaufaniem - mówi.

Nowy Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie jest też wielkim zwolennikiem kuchni francuskiej - za techniki przygotowywania potraw oraz włoskiej - za jej wspaniałe, świeże i lekkie składniki. Prywatnie uwielbia kuchnię tajską i indyjską - za różnorodność przypraw i smaków.

Gratulujemy serdecznie!