Nowy Szef Kuchni w Hotelu Wisła Premium

Nowy Szef Kuchni w Hotelu Wisła Premium

Kuchnię w Hotelu Wisła Premium Stanowisko Szefa Kuchni w Hotelu Wisła Premium objął Robert Muzyczuk.

- Z wielką radością objąłem stanowisko Szefa Kuchni w Restauracji Hotelu Wisła Premium. To wyjątkowe miejsce na mapie Wisły, które zawsze tętni życiem. Sama restauracja nagradzana była przez Gault&Millau, więc poprzeczka ustawiona jest wysoko. Chcemy sięgnąć po jeszcze więcej. Nasz koncept kulinarny to "casualowy fine dining". Co to oznacza w praktyce? Postawiliśmy na lokalne produkty, nowoczesne techniki przygotowania i nienachalny serwis - zapowiada Robert Muzyczuk.

Robert Muzyczuk swoją przygodę z branżą rozpoczął kilkanaście lat temu, a doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce jak i za granicą, między innymi na Islandii. Pracował pod okiem znamienitych Szefów Kuchni, a pracę z Dominikiem Durajem uważa za najbardziej rozwojowy rozdział w swojej karierze.

- Wraz z gruntownym remontem naszej hotelowej restauracji, zdecydowaliśmy się postawić na nowy, świeży koncept. Nie mam wątpliwości co do tego, że wraz z Panem Robertem stworzymy wyjątkowe miejsce, nie tylko na skale Wisły. Głęboko wierzę w powodzenie tego projektu. W Wiśle takiej kuchni jeszcze nie było! - informuje Łukasz Mączka, Dyrektor Hotelu.