Pierwsza kolacja POLISH CHEF

Pierwsza kolacja POLISH CHEF

23 czerwca w Restauracji Grape odbędzie się pierwsza kolacja POLISH CHEF. Cała kolacja ma na celu promocję polskiego produktu regionalnego, pokazanie świeżości oraz sezonowości na talerzach oraz uświadomienie że Polska ma swoją kulturę kulinarną, która jakością oraz smakiem w żadnym stopniu nie ustępują homarom, trufli oraz krewetkom.

10 - daniowa kolacja degustacyjna będzie połączona z degustacją regionalnych win od polskich producentów! W ten wyjątkowy wieczór gościem honorowym będzie Daniel Watkins - Szef Kuchni w restauracji Ravens Southend on Sea w Wielkiej Brytanii. Ogromnym sukcesem dla Daniela było Wyróżnienie Bib Gourmand - nadawane przez kulinarny przewodnik Michelin, które otrzymała restauracja The Anchore, w której był Szefem Kuchni. Bacznie obserwując pracę Daniela można śmiało stwierdzić, że otrzymanie gwiazdki to tylko kwestia czasu.

Ponadto gotować będą :

-Patryk Stafin - młody kucharz, mieszkający w Kopenhadze. Po ukończeniu szkoły gastronomicznej wyjechał do Wielkiej Brytanii i tam rozpoczął profesjonalną karierę jako kucharz. W restauracji The Anchor pracował z Danielem Watkinsem co miało ogromny wpływ na rozwój jego kariery. Fascynat kuchni nordyckiej , zawsze otwarty na nowe techniki gotowania, uwielbia testować, eksperymentować i ciągle próbować czegoś nowego.
- Łukasz Dudziński - - Szef Kuchni z wieloletnim doświadczeniem, prowadził restauracje takie jak Jezioro Łabędzie czy The Savoy - jedna z najsłynniejszych historycznych i luksusowych restauracji w Wielkiej Brytanii. Obecnie prowadzi Grape Hotel & Restaurant we Wrocławiu. Wykorzystuje najnowsze techniku gotowania, lubi bawić się smakami, eksperymentuje i dba o detale. Jego dania zawsze zaskakują formą podania.
- Kamil Kędzierski - uczestnik programu "Top Chef". Najważniejsze dla niego w gotowaniu jest smak, technika, wygląd i dokładność. Jego kuchnia jest bardzo esencjonalna. Gotuje tylko z produktów dostępnych w Polsce. Dopracowuje swoje dania i jest pewien ich jakości.
-Dariusz Antończyk - Szef Kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem, które zdobywał poprzez ciężką pracę, pochłanianie literatury kulinarnej, praktyki oraz staże u takich autorytetów jak Robert Trzópek czy Wojciech Amaro. To wizjoner, pasjonat i odkrywca nowych smaków. Jego uwaga zwrócona jest na kuchnię polską z mocnym akcentem regionu Dolnego Śląska.
-Michał Szczepański - kucharz młodego pokolenia, swoje doświadczenie zbierał w poznańskich restauracjach, między innymi w nagradzanej restauracji Hugo. Miał zaszczyt gotować dla premiera Wielkiej Brytanii oraz wielu innych osób znanych ze świata polityki i sportu. Obecnie jest Szefem Kuchni w restauracji Herbarium. Ogromny nacisk w swojej pracy kładzie produkty od regionalnych dostawców. W sztuce gotowania używa dawno zapomnianych już składników oraz metod ich przygotowania.


ZASZCZYCĄ NAS RÓWNIEŻ :
-MATEUSZ CZEKIERDA
-DAMIAN WAJDA
-ADAM MARCINKOWSKI