Podsumowanie 17. edycji Master Chefs 4 Dogs
12 października w restauracji Nie Lada Restobar w Łodzi odbyła się siedemnasta edycja akcji Master Chefs 4 Dogs - pierwszej i jedynej w Europie imprezy kulinarno-charytatywnej na rzecz bezdomnych zwierzaków w schroniskach.
Prócz potraw przygotowanych z produktów zapewnionych przez firmy partnerskie, a które upichcili zaproszeni szefowie kuchni można było skosztować wegańskich koktajli, lemoniad oraz słodkości.
Dodatkowo odbyła się premiera specjalnie skomponowanej mieszanki herbat. 5 złotych ze sprzedaży każdej paczki zostanie przekazane na wsparcie działań MC4D w celu realizacji pomocy bezdomniakom. Herbata będzie sprzedawana przez najbliższe dwanaście miesięcy. Prócz tego wylicytowane zostało Audi na cały weekend z pełnym bakiem, a najmłodsi wzięli udział w warsztatach kulinarnych oraz treningach BJJ - Brazylijskiego Jiu-Jitsu. Cała impreza była współorganizowana przy okazji psiego maratonu Gaugan Run.
Podczas siedemnastej edycji Master Chefs 4 Dogs zebrano:
- Karma Mokra - 632 kg
- Karma sucha - 290 kg
- Smakołyki - 68 kg
- Lek na stawy - 1 sztuka
- Lek na układ moczowy - 1 sztuka
- Szczotki - 1 sztuka
- Smycze - 17 sztuk
- Podkłady do nauki siusiania - 8 sztuk
- Obroże - 20 sztuk
- Pościele - 1 sztuka
- Koce - 15 sztuk
- Miski - 10 sztuk
- Linki pięciometrowe - 2 sztuki
- Ubranka - 3 sztuki
- Zabawki - 13 sztuk
- Rękawice do czesania - 2 sztuki
W planach są już kolejne edycje MC4D.