Podsumowanie 17. edycji Master Chefs 4 Dogs

Podsumowanie 17. edycji Master Chefs 4 Dogs

12 października w restauracji Nie Lada Restobar w Łodzi odbyła się siedemnasta edycja akcji Master Chefs 4 Dogs - pierwszej i jedynej w Europie imprezy kulinarno-charytatywnej na rzecz bezdomnych zwierzaków w schroniskach.

Prócz potraw przygotowanych z produktów zapewnionych przez firmy partnerskie, a które upichcili zaproszeni szefowie kuchni można było skosztować wegańskich koktajli, lemoniad oraz słodkości.

Dodatkowo odbyła się premiera specjalnie skomponowanej mieszanki herbat. 5 złotych ze sprzedaży każdej paczki zostanie przekazane na wsparcie działań MC4D w celu realizacji pomocy bezdomniakom. Herbata będzie sprzedawana przez najbliższe dwanaście miesięcy. Prócz tego wylicytowane zostało Audi na cały weekend z pełnym bakiem, a najmłodsi wzięli udział w warsztatach kulinarnych oraz treningach BJJ - Brazylijskiego Jiu-Jitsu. Cała impreza była współorganizowana przy okazji psiego maratonu Gaugan Run.

Podczas siedemnastej edycji Master Chefs 4 Dogs zebrano:

- Karma Mokra - 632 kg

- Karma sucha - 290 kg

- Smakołyki - 68 kg

- Lek na stawy - 1 sztuka

- Lek na układ moczowy - 1 sztuka

- Szczotki - 1 sztuka

- Smycze - 17 sztuk

- Podkłady do nauki siusiania - 8 sztuk

- Obroże - 20 sztuk

- Pościele - 1 sztuka

- Koce - 15 sztuk

- Miski - 10 sztuk

- Linki pięciometrowe - 2 sztuki

- Ubranka - 3 sztuki

- Zabawki - 13 sztuk

- Rękawice do czesania - 2 sztuki

W planach są już kolejne edycje MC4D.