Poznaliśmy kolejnych jurorów konkursu

Poznaliśmy kolejnych jurorów konkursu "Czas na rybę!"

Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna" będąca organizatorem drugiej edycji kulinarnego konkursu "Czas na rybę!" przedstawiła nazwiska kolejnych dwóch jurorów, którzy będą oceniać zmagania kucharzy.

Kulinarny konkurs "Czas na rybę!" organizowany przez RLGD "Opolszczyna" podczas Wojewódzkiego Święta Karpia Opolskiego odbędzie się w dniach 5-6 października 2019 roku w Zamku Książęcym w Niemodlinie.

Pierwszego dnia o zwycięstwo w konkursie na najlepszą potrawę z karpia powalczą uczniowie szkół gastronomicznych z terenu województwa opolskiego. Natomiast drugi dzień to zmagania Szefów Kuchni z całej Polski.

Po tym jak organizatorzy ogłosili pierwszych jurorów konkursu - zostali nimi Iwona Niemczewska i Adam Chrząstowski - przyszedł czas na kolejnych.

Zostali nimi Marcin Soból - prezes Stowarzyszenia Euro-Toques Polska, a także Wojciech Harapkiewicz - szef kuchni w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.

Marcin Soból oprócz pełnienia funkcji prezesa Stowarzyszenia Euro-Toques Polska jest szefem kuchni w restauracji Krasnydwór. Ponadto jest jurorem w wielu konkursach kulinarnych zarówno w kraju jak i za granicą. Gotował między innymi dla Belgijskiej Pary Królewskiej w trakcie ich oficjalnej wizyty w Polsce.

Wojciech Harapkiewicz to z kolei szef kuchni nagrodzony w 2018 roku przez Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej. Oprócz tego gotował m.in. dla XIV Dalajlamy, króla Belgii czy trzech prezydentów Polski.

Konkurs coraz bliżej, a czas na zgłoszenia powoli upływa - organizatorzy czekają na nie do końca sierpnia.

Więcej informacji: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia