Poznaliśmy uczestników Konkursu Kuchni Myśliwskiej

Poznaliśmy uczestników Konkursu Kuchni Myśliwskiej

1 czerwca 2019 roku na terenie Kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbędzie się Konkurs Kuchni Myśliwskiej. Znamy już drużyny, które zakwalifikowały się do tego jednego z najważniejszych wydarzeń kulinarnych Dolnego Śląska.

Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbędzie się 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju na terenie Kompleksu Dworzysko.

Głównym celem Konkursu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej, która wywodzi się z kuchni myśliwskiej.

O wysoki poziom Konkursu Kuchni Myśliwskiej postarają się zadbać zakwalifikowani do niego uczestnicy:

- Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały - Restauracja Ed Red

- Paweł Sojka i Tomasz Klakla - Hotel Restauracja Piast

- Daniel Ulanowski i Damian Domagała - Natura Residence Restauracja Bluebell

- Rajmund Królik i Agnieszka Baraniec - Hotel Biały

- Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar - Restauracja Florentina

- Paweł Brzewski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew

- Piotr Modzelewski i Piotr Parafiński - Restauracja Spokojna

- Andrii Chernow i Łukasz Szczechowicz - Restauracja Kiyrnicka by Saguła

- Patryk Bernaś i Grzegorz Czech - Restauracja Babinicz

Uczestnicy podczas Konkursu muszą wykazać się m.in. znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami.

Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbędzie się w sobotę 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju. Ma on charakter ogólnopolski.