Poznaliśmy uczestników Konkursu Kuchni Myśliwskiej
1 czerwca 2019 roku na terenie Kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbędzie się Konkurs Kuchni Myśliwskiej. Znamy już drużyny, które zakwalifikowały się do tego jednego z najważniejszych wydarzeń kulinarnych Dolnego Śląska.
Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbędzie się 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju na terenie Kompleksu Dworzysko.
Głównym celem Konkursu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej, która wywodzi się z kuchni myśliwskiej.
O wysoki poziom Konkursu Kuchni Myśliwskiej postarają się zadbać zakwalifikowani do niego uczestnicy:
- Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały - Restauracja Ed Red
- Paweł Sojka i Tomasz Klakla - Hotel Restauracja Piast
- Daniel Ulanowski i Damian Domagała - Natura Residence Restauracja Bluebell
- Rajmund Królik i Agnieszka Baraniec - Hotel Biały
- Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar - Restauracja Florentina
- Paweł Brzewski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew
- Piotr Modzelewski i Piotr Parafiński - Restauracja Spokojna
- Andrii Chernow i Łukasz Szczechowicz - Restauracja Kiyrnicka by Saguła
- Patryk Bernaś i Grzegorz Czech - Restauracja Babinicz
Uczestnicy podczas Konkursu muszą wykazać się m.in. znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami.
Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbędzie się w sobotę 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju. Ma on charakter ogólnopolski.