Premiera cyklu kolacji dla Szefów Kuchni

Premiera cyklu kolacji dla Szefów Kuchni

Już 3 grudnia szefowie kuchni z całej Polski spotkają się w niezwykłych okolicznościach w bajecznym miejscu w Hotelu Tajty, by posmakować regionalnych produktów z Warmii i Mazur. W przygotowanej z tej okazji kolacji może wziąć udział każdy - wystarczy zakupić wejściówkę, z której dochód trafi na szczytny cel.

Szefowie kuchni, pracując w restauracjach i hotelach, rzadko mają okazję spotkać się w swoim gronie, by wymienić się doświadczeniami i inspiracjami. Już niedługo będą mieli taką możliwość! W spotkaniu w Hotelu Tajty w Wilkasach weźmie udział ponad 20 szefów kuchni z najlepszych restauracji i hoteli w Polsce. Przygotowanych podczas spotkania wykwintnych dań będzie mógł spróbować każdy - wystarczy zakupić wejściówkę.

Pomocą charytatywną zostanie objęta Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza JAŚ MAŁGOSIA WOJTEK w Giżycku.

Spotkanie rozpocznie się degustacją przekąsek, tzw. finger food, w których wykorzystane będą lokalne produkty z Warmii i Mazur. Poprowadzi ją Patryk Dziamski -  szef kuchni i ambasador firmy Octim z Olsztynka. Wybrane potrawy uroczystej kolacji zostaną również przygotowane przez zaproszonych szefów kuchni m.in. Dominika Moskalenko, Annę Anklewicz i Michała Soliwodę.

Goście będą mieli okazję spróbować tradycyjnych warmińsko-mazurskich smaków zamkniętych w nowoczesnych potrawach. Atrakcją wieczoru będzie kolacja przygotowana przez szefa kuchni Patryka Dziamskiego. Znając jego dorobek, możemy spodziewać się oryginalnych potraw rozpieszczających podniebienie, które na długo pozostaną w pamięci.

- Udział w kolacji charytatywnej to doskonały sposób na połączenie przyjemnego z pożytecznym. Każda z osobna potrawa przygotowana z tej okazji będzie małym arcydziełem. To też jedyna taka okazja, by porozmawiać o regionalnych specjałach z najlepszymi szefami kuchni z kraju, a także wesprzeć zbiórkę charytatywną. Ale proszę się spieszyć, bo liczba miejsc podczas kolacji jest ograniczona! - dodaje pomysłodawczyni wydarzenia, pani Ewa Panasewicz - Zastępca Dyrektora Handlowego firmy Octim.

Aby zakupić wejściówkę na charytatywną kolację należy dokonać wpłaty w wysokości 100 zł/ os. na numer konta GETING BANK 53 1560 0013 2347 6764 7000 0001. W tytule przelewu trzeba podać tylko numeru rezerwacji BH 332 oraz imię i nazwisko gościa. Po dokonaniu wpłaty prosimy o kontakt telefoniczny z recepcją Hotelu pod numerem telefonu +48 87 428 01 94