Premiera Roślinnego Przewodnika Cukierniczego

Premiera Roślinnego Przewodnika Cukierniczego

Roślinny Przewodnik Cukierniczy to najnowszy projekt Chefs for Change i stowarzyszenia Roślinniejemy. Został stworzony we współpracy ze specjalistami, którzy wyznaczają trendy w roślinnym cukiernictwie i jest przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby poszerzyć swoją ofertę o słodkie, wegańskie opcje albo po prostu - rozwinąć się w temacie roślinnego cukiernictwa. 

Kierowany do profesjonalnych cukierników, restauratorów oraz pasjonatów wypieków przewodnik to przystępnie zaprezentowane zasady i składniki roślinnych deserów, zestaw kompleksowych porad oraz zbiór przepisów podstawowych (m.in. na ciasto kruche, drożdżowe czy biszkopt). Dzięki praktycznej formie z miejscem na notatki sprawdzi się w czasie eksperymentowania w kuchni. Wśród autorskich receptur przygotowanych przez profesjonalistów znajduje się m.in. beza kawowa Tadeusza Müllera czy tatar ze śliwek z pomarańczowym ?żółtkiem? Natalii Stachowskiej.

Każdy może pobrać przewodnik w wersji pdf. ze strony roslinniejemy.org