Restauracja Mistrzów

Restauracja Mistrzów

W dniach 31 maja - 3 czerwca na plaży Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbędzie się Finał Klubowych Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej EBT Finals. W tym czasie czołówka polskich szefów kuchni pod batutą Dariusza Strucińskiego zadba o podniebienia walczących 24 zespołów, w tym 4 drużyn polskich.

W Restauracji Mistrzów - restauracji z Klasą, specjalnie stworzonej na tę okazję będą gotować tak znakomici szefowie jak: Karol Okrasa, Marek Widomski, Tomasz Dziura, Jarek Walczyk oraz Andrzej Bałdyga. Tych wspaniałych wirtuozów kuchni w przygotowywaniu odpowiednio zbilansowanych posiłków dla sportowców wesprze niezawodna młodzież ze szkoły Gastronomiczno-Spożywczej z Olsztyna.

Patrząc na nazwiska szefów, można spodziewać się prawdziwej uczty na podniebieniu a stwierdzenie zbilansowana dieta nie będzie oznaczać nudnego posiłku. Szefowie z pewnością sięgną po wspaniałe regionalne produkty, z bogactwa których słyną Mazury.

Restauracja Mistrzów wystartuje pod patronatem Klubu Szefów Kuchni.