Restauracja PAM PAM obchodzi trzecie urodziny

Restauracja PAM PAM obchodzi trzecie urodziny

Warszawska restauracja PAM PAM, dwukrotnie wyróżniona na listach Poland 100 Best Restaurants i rekomendowana w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, obchodzi w tym miesiącu trzecią rocznicę rozpoczęcia działalności. Od początku istnienia tego lokalu nad jakością czuwa szef kuchni Paweł Rumowski, który przez 12 lat zdobywał doświadczenie w najbardziej prestiżowych, polskich restauracjach.

Założycielami restauracji są Paulina i Andrzej Piliszkowie. Ich pomysł zakładała stworzenie miejsca z rodzinną atmosferą, ale również takie do spotkań biznesowych.

Paulina Piliszek, współwłaścicielka PAM PAM podkreśla, że zawsze chciała założyć lokal bazujący na doświadczeniach związanych z podróżowaniem i odkrywaniem nowych smaków na całym świecie. Tym samym dobrali  zespół prawdziwych pasjonatów, którzy również pragną dzielić się swoją pasją z gośćmi i zarażać ich miłością do gotowania. W ten sposób wspólnie dbają o realizowanie wizji wymarzonej restauracji.

Po trzech latach działalności, lokal może pochwalić się stałą bazą klientów, którzy często powracają do restauracji, także ze  swoim znajomym. Współpracujący ze sobą zespół kucharzy wspólnie rozwija kulinarne umiejętności i zdobywa nowe doświadczenia. Do zespołu należą: Paweł Rumowski -  szef kuchni znany z takich miejsc jak Amber Room, Art Deco czy The Westin, Piotr Gierkowski -  wcześniej Sous Chef z restauracji Amber Room oraz Dominik Bosek, znany również z bloga Boska Kuchnia. Wspólnie ciągle udoskonalają menu restauracji, które z każdym kolejnym sezonem coraz bardziej zachwyca.

Potrawy w restauracji PAM PAM zachwycają tradycjami polskimi z elementami śródziemnomorskimi. Serwowane dania składają się ze starannie wyselekcjonowanych produktów o wysokiej jakości, które są pozyskiwane od najlepszych, zaufanych dostawców. Co ciekawe, menu regularnie się zmienia, tak aby za każdym razem wykorzystywać sezonowe składniki. Obecnie w PAM PAM można spróbować między innymi łososia gravlax z burakami i wędzoną śmietaną, fettuccine z czarną truflą i emulsją maślaną czy piersi z perliczki z dynią i sosem tymiankowym.