Restaurant Week przedłużony do 31 sierpnia
W wiosennej edycji Restaurant Week wzięło udział 90 tys. gości, którzy odwiedzili blisko 350 restauracji. W związku z dużym zainteresowaniem festiwalem postanowiono przedłużyć go do końca wakacji.
Zakończony wiosenny Restaurant Week był na tyle wyczekiwaną edycją festiwalu, że odwiedziło go znacznie więcej gości niż przed rokiem. W gronie niemal 350 lokali uczestniczących w tym wyjątkowym wydarzeniu znalazło się blisko 100 debiutujących restauracji.
Mimo obłożenia jedynie 50 proc. stolików, w festiwalu wzięło udział ponad 90 tys. gości. To m.in. efekt długo wyczekiwanego otwarcia branży gastronomicznej. Organizatorzy upatrują w tym także ogromnego sukcesu kampanii #IDŹ!
Niesłychana popularność festiwalu i najwyższe oceny kilkunastu restauracji w Plebiscycie Gości przyczyniły się do ogłoszenia dogrywki. Tym samym Restaurant Week został przedłużony do końca wakacji, czyli do 31 sierpnia 2021 roku.
W letniej odsłonie festiwalu udział weźmie kilkanaście zwycięskich restauracji z Warszawy, w których będzie można skosztować dań najczęściej ocenianych przez gości Restaurant Week jako doskonałe.
W aplikacji app.rclb.pl oraz na stronie www.restaurantweek.pl dostępne są już rezerwacje na przedłużony festiwal Restaurant Week.