Rusza doradczy projekt Steak Advisors

Rusza doradczy projekt Steak Advisors

Ruszył właśnie doradczy projekt Steak Advisors. Platforma skierowana do branży HoReCa, czyli szefów kuchni, restauratorów oraz do dystrybutorów, przetwórców i producentów mięsa i ryb jak również do domowych amatorów.

Steak Advaisors to połączenie dużego doświadczenia kulinarnego, zarządzania restauracją oraz kompetencjami rozwoju biznesu gastronomicznego przy umiejętnym wykorzystaniu narzędzi marketingowych. Mięso stało się produktem, wokół którego narosło wiele mitów. Jego hodowla i przetwórstwo budzi wiele kontrowersji. Aby rozwiać te wątpliwości, niezbędne jest podniesienie świadomości konsumenckiej i producenckiej. Obecnie, wiedza i urządzenia pozwalają na kontrolowanie procesów obróbki mięsa mechanicznej oraz mikrobiologicznej. Sezonowanie ryb i mięsa na steki, wymusza odpowiednią selekcję surowca, a co za tym idzie dbałość o jego dobrostan. Ekonomiczne, etyczne i proekologiczne podejście do przetwarzania żywności stało się nie tylko modą czy biznesem, ale też koniecznością. Do osiągnięcia najlepszych rezultatów, adekwatnych do jakości surowca, niezbędna jest wiedza o procesach zachodzących podczas całego procesu hodowli, uboju, przechowywania, obróbki i przygotowywania mięsa ryb, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.

Tytułowe steki to produkt premium. Nie można jednak zapomnieć o częściach zwierzęcia, które na steki się nie nadają. Często dostarczają nam one więcej radości z jedzenia niż nudna i droga polędwica. Jest wiele elementów zwierzęcia, z których steki są nieoczywiste, bo trzeba mieć wiedzę na temat ich rozbioru i przygotowania. Twórcy Steak Advisors są gotowi podzielić się swoim ponad 50-letnim doświadczeniem w branży HoReCa. Zakres doradztwa jest podzielony na kilka obszarów, tak aby dopasować je do aktualnych potrzeb rynku i swoich klientów. Steak Advisors stawia na edukację w obszarze sezonowania mięsa, nie tylko wołowego, ale również wieprzowego, dziczyzny, drobiu oraz ryb. Dla profesjonalistów i wielbicieli protein powstała Steak Academy, w której można poznać metody rozbioru, przechowywania, sezonowania i marynowania oraz przygotowania wyrobów oraz potraw z ryb i mięsa. Twarzą projektu jest Adam Chrząstowski, szef kuchni i konsultant HoReCa, który o stekach, sezonowaniu mięsa i kulinariach przez duże K wie niemalże wszystko. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą, wielki autorytet w branży gastronomicznej, stoi na czele Akademii Bocuse d'Or Poland. Należy podkreślić, iż Adam jest jednym z prekursorów dojrzewających steków w Polsce.

- Zapraszamy do współpracy podczas, której wprowadzimy Was w świat szacunku dla zwierzęcia. Pokażemy w jaki sposób uzyskać optymalny produkt dla potraw Waszej kuchni. W sezonowaniu liczy się wiele czynników, które stanowią swoisty łańcuch. Ważne, aby każde jego ogniwo było mocne. Do tego potrzebna jest wiedza, uwaga, cierpliwość i szacunek - powiedział Adam Chrząstowski.

Steak Advisors to to również usługi marketingowe i public relations, które przełamią klasyczne meaty twierdzące, że tylko www i social media są kluczem do sukcesu w biznesie restauracyjnym. To również platforma edukacyjno - consultingowa, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno prowadzący biznes restauracyjny jak i miłośnik steków. Miejsce dla producentów i dystrybutorów, którzy chcieliby przybliżyć swoja ofertę zarówno branży HoReCa jak i domowym mistrzom grillowania.

Więcej szczegółów na naszej stronie internetowej www.steakadvisors.com