Ruszają konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Ruszają konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Emocje związane z finałem Kulinarnego Pucharu Polski 2018 już nieco przycichły. Zaczęły się natomiast przygotowania do kolejnej edycji tego prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce.

Pierwszym etapem jest ogłoszenie listy konkursów nominowanych, których zwycięzcy mogą otrzymać wstęp do finału Kulinarnego Pucharu Polski. O tym, jakie konkursy się na niej znajdą decyduje Rada Programowa KPP. Pod uwagę brane są standardy organizacji konkursu oraz zasady rywalizacji, które muszą być zgodne z określonymi regulaminem KPP warunkami koniecznymi do uzyskania statusu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.

Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:

  1. Kulinarny Rajd Mistrzów - Haston City Hotel we Wrocławiu, 26.10.2018
  2. Konkurs "L'art de la cuisine Martell" - Zamek Ryn, 2.-3.03.2019
  3. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra - Hotel Atut, Licheń Stary 9.03.2019
  4. XVI Potyczki Kulinarne - Hotel Primavera, Jastrzębia Góra, 26.04.2019
  5. Festiwal Kuchni Dworskiej - Hotel Bristol w Rzeszowie, 27.04.2019
  6. Konkurs im. Rafała Jelewskiego Wielkopolski Kucharz Roku - 7.06.2019
  7. Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś - czerwiec 2019
  8. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro - Narol, 13.07.2019
  9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - 10.08.2019.

Informacji dotyczących ww. konkursów szukajcie na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny