Ruszył festiwal

Ruszył festiwal "Pogromcy Szparagów"

Tegoroczna edycja Konkursu Kulinarnego "Pogromcy Szparagów" została przeistoczona w festiwal. W tym roku każdy, kto przyrządza szparagi może otrzymać tytuł POGROMCY SZPARAGÓW .

Od bardzo wczesnego rana bieganie w kuchni. Losowanie stanowisk i start pierwszej ekipy, a potem kolejnych. Adrenalina, emocje, groźne miny sędziów technicznych i wnikliwe spojrzenia jurorów degustacyjnych. Na koniec pytanie: kto w tym roku zdobędzie tytuł Pogromcy Szparagów? Tak miało być 28 kwietnia w trakcie 3. Konkursu Kulinarnego Pogromcy Szparagów w Restauracji za Murem.
Niestety obecna sytuacja związana ze stanem epidemii w naszym kraju zmusiła organizatorów do zawieszenia konkursu, który został przełożony na przyszły rok. Jednocześnie zrodziła się idea, by przeistoczyć tegoroczne wydarzenie w festiwal:

- Nie chcemy jednak pozostawiać miłośników szparagów samych sobie i bez informacji, dlatego od dzisiaj na wydarzeniu umieszczać będziemy listę tych miejsc, które oferują dania ze szparagami na wynos lub z dowozem. Podpytamy też znawców, jak sprawdzać czy szparagi są świeże, jak obierać, co można z nich przygotować i np. czy można je grillować? Zaglądajcie, ale przede wszystkim korzystajcie, bo szparagi są krótko i znowu trzeba będzie czekać na nie cały rok. W tym roku każdy, kto przygotowuje szparagi ma od nas tytuł POGROMCY SZPARAGÓW! - czytamy na stronie wydarzenia, które znajdziecie tutaj