Selekcje do prestiżowego konkursu Bocuse d'Or już za miesiąc!

Selekcje do prestiżowego konkursu Bocuse d'Or już za miesiąc!

Konkurs Bocuse d'Or co roku budzi wiele emocji w środowisku gastronomii. Polska selekcja w tym roku odbędzie się w Krakowie przy okazji Tragów Horeca.

Już w przyszłym miesiącu odbędzie się wyjątkowe wydarzenie - polska selekcja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie Bocuse d'Or. 21 listopada podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej sześciu znakomitych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski oraz Mateusz Suliga) w asyście swoich pomocników stanie do rywalizacji o miano najlepszego, otwierając sobie tym samym drogę do europejskich finałów w Tallinie 2020.

Sam konkurs będzie z pewnością nie lada widowiskiem okraszonym wieloma towarzyszącymi atrakcjami. Poza podglądaniem kandydatów przy 5 i półgodzinnej pracy na stanowiskach będzie można obcować z szefami z ekskluzywnego stowarzyszenia Bocuse d'Or Winners, czyli najznakomitszymi szefami kuchni światowej rangi, zwycięzcami tego najlepszego konkursu kulinarnego na świecie. W jury poza wielkimi autorytetami z naszego kulinarnego podwórka zasiądą zagraniczni szefowie z gwiazdkami Michelin oraz Prezydenci z europejskich Akademii Bocuse d'Or. W strefie partnerskiej odbędą się pokazy i degustacje wyjątkowych polskich produktów.

Z pewnością na odwiedzających czekać będzie mnóstwo niespodzianek, dlatego już dziś należy wpisać sobie w kalendarz datę 21 listopada. Dobrą wiadomością dla wszystkich zainteresowanych oglądaniem zmagań kulinarnych gigantów jest informacja, iż wejście na konkurs Bocuse d'Or Poland 2019 jest bezpłatne po wcześniejszym zarejestrowaniu się na stronie 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca w Krakowie. Bezpłatna rejestracja jest możliwa do 15 listopada.

Zapraszamy serdecznie na zmagania kulinarne pełne niezapomnianych emocji! 

Poniżej link do rejestracji:
https://horeca19.exposupport.pl/visitor/register

Do 15 listopada można zarejestrować się bezpłatnie by móc oglądać z bliska zmagania sześciu utalentowanych szefów kuchni podczas tegorocznej selekcji Bocuse d'Or Poland.Już w przyszłym miesiącu odbędzie się wyjątkowe wydarzenie ? polska selekcja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie Bocuse d?Or.21 listopada podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA? w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej sześciu znakomitych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski oraz Mateusz Suliga) w asyście swoich pomocników stanie do rywalizacji o miano najlepszego, otwierając sobie tym samym drogę do europejskich finałów w Tallinie 2020.