Sergiusz Hieronimczak szefem kuchni w Restauracji Nifty no.20

Sergiusz Hieronimczak szefem kuchni w Restauracji Nifty no.20

Od 20 sierpnia Sergiusz Hieronimczak przejął stery w Restauracji Nifty no.20 w Hotelu Puro w Poznaniu. Kuchnię przejął po Jakubie Ignyś, który kontynuuje swoją karierę na własnym polu w restauracji Magazyn Food Concept.

Sergiusz Hieronimczak wiedzę zdobywał w Westminster Kingsway College w Londynie. Przez ponad 10 lat, szlifował swoje pasje w londyńskich restauracjach. Należały do nich: Hotel Mandarin Oriental, Hotel Wyndham Grand na Chelsea Harbour, oraz wiele innych. Uwielbia kuchnię polska i śródziemnomorską ale także australijski Fusion i skandynawska prostotę. Jako Szef Kuchni Zagrody Bamberskiej w Poznaniu został FINALISTĄ V edycji TOP CHEF POLSKA.

Jak sam mówi o tej wymianie: - Obejmuje zdrowy i funkcjonujący organizm po świetnym szefie i moim przyjacielu Kubie Ignyś. Mam mocny zamiar to utrzymać oraz wnieść swoje doświadczenie na przyszłość.