Szefowie kuchni, którzy przygotują Kolację Miodem Płynącą

Szefowie kuchni, którzy przygotują Kolację Miodem Płynącą

Jakiś czas temu pisaliśmy o charytatywnej Kolacji Miodowej w Hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Old Town, która ma na celu wsparcie Rafała Szeli, pszczelarza z Podkarpacia, któremu organizatorzy pragną pomóc ?stanąć na nogi? po brutalnym wytruciu 2,5 miliona pszczół z jego pasieki.

Zgodnie z obietnicą podajemy nazwiska szefów, którzy zabiorą Państwa w 6-cio daniową podróż, której towarzyszyć będzie degustacja i winna opowieść Izy Kamińskiej specjalistki od szkoleń i autorskich degustacji wina.

Swoje niepowtarzalne dania zaprezentują: Ewa Malika Szyc Juchnowicz (Restauracja Malika), Tomasz Deker (Piekarnia - Kawiarnia Tomasz Deker), Paweł Stawicki (Restauracja Mercato, Hilton), Mariusz Pieterwas (Restauracja Krew i Woda), Jacek Koprowski (Restauracja Fino) oraz Jan Kilański (Restauracja Neon). To niezwykle budujące, że tak wyjątkowe persony zdecydowały się być z nami tego dnia i chociaż prace nad miodowym menu właśnie trwają to jedno jest pewne - będzie oszałamiająco - mówi inicjator akcji Kuba Korczak, szef kuchni i organizator wydarzeń kulinarnych.

Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy wykupić zaproszenie-cegiełkę, której cena wywoławcza wynosi 180 złotych od osoby. Zaproszenie można zarezerwować za pośrednictwem e-maila: gdansk@kolacjamiodowa.pl Całkowity dochód z wydarzenia zostanie przekazany na odbudowę Pasieki Rafała Szeli, edukację i pomoc innym pszczelarzom w podobnych sytuacjach. Liczba miejsc na kolację jest ograniczona.