Szkolenia i konkursy ważnym elementem Expo Mazury 2019

Szkolenia i konkursy ważnym elementem Expo Mazury 2019

Już za niespełna dwa miesiące branża HoReCa spotka się w Ostródzie w ramach wydarzenia Mazury HoReCa 2019. Wzorem poprzednich edycji organizatorzy stawiają nie tylko na element targowy, ale też szkolenia i konkursy 

W dniach 09-10.04.2019 r. w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się czwarta edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Z czasem zakres wydarzenia został rozszerzony dodatkowo o cukiernictwo i piekarstwo ze względu na rosnące zainteresowanie branży najwyższej jakości pieczywem, wyrobami cukierniczymi i deserami. Pozytywny odbiór tej inicjatywy skłonił organizatorów wydarzenia do jej kontynuacji również podczas Mazury HoReCa 2019.

Mazury HoReCa to nie tylko targi, ale też konkursy, prezentacje i szkolenia. Jak co roku istotny elementem będzie promocja polskiej  sztuki kulinarnej oraz dyskusje nad nowymi trendami w branży HoReCa. Podczas wydarzenia odbędą się specjalistyczne szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem, które przeprowadzą Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Szkolenia dla restauratorów, właścicieli i managerów gastronomii, szefów kuchni i osób związanych z zarządzaniem personelem i kosztami są bezpłatne.

O technikach sprzedaży w turystyce, komunikacji z gośćmi i o tym jak zwiększyć obroty w branży hotelowej będzie można z kolei podyskutować w ramach szkolenia przygotowanego przez portal nocowanie.pl. Szkolenie to jest głównie skierowane do właścicieli obiektów wypoczynkowych oraz kadry zarządzającej. Więcej o szkoleniu na  https://bizneswturystyce-mazury.evenea.pl/

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa. W tym roku organizatorzy ogłosili już nabór do dwóch konkursów kulinarnych  - "Drób na Polskim Stole", "Gęsina w Restauracji", które to  są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Organizatorem konkursów jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Konkursy są organizowane w ramach Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Więcej o konkursach na www.mazuryhoreca.pl/konkursy

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2019 w Expo Mazury pojawią się ponadto młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług - liderzy branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http:// http://mazuryhoreca.pl