Szkolenia w Akademii Bocuse d'Or Poland
Ruszyły zapisy na kursy podstawowe w Akademii Bocuse d'Or Poland. Mogą w nich wziąć udział wszyscy młodzi adepci sztuki kulinarnej, którzy chcą poszerzać swoje horyzonty.
Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku: - Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej.
Dlatego na całym świecie powstały krajowe Akademie Bocuse d'Or - by edukować i wspomagać młodych kucharzy w ich codziennych działaniach. Dzielenie się swoimi umiejętnościami i doświadczeniem jest niezwykle cenną wartością.
Również w Polsce została powołana do życia Akademia Bocuse d'Or Poland, która wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej i profesjonalnych szefów kuchni w codziennym rozwoju zawodowym. Jej celem jest ciągłe dążenie do perfekcji i rozwijanie znaczenia sztuki kulinarnej, a także organizowanie inicjatyw, które utrzymają prestiż konkursu Bocuse d'Or w Polsce.
W związku z tym ruszyły zapisy na kursy podstawowe w Akademii Bocuse d'Or Poland.
Udział w nich mogą wziąć wszyscy młodzi adepci sztuki kulinarnej, którzy chcą poszerzać swoje horyzonty. Każdy, kto się zgłosi, będzie miał możliwość udziału w ciekawych warsztatach prowadzonych przez wybitnych szefów kuchni, autorytety w dziedzinie gastronomii.
Akademia dąży do tego, by kariera młodych ludzi była bardziej znacząca i skuteczna, stąd propozycje szkoleń, które mają pobudzać ich do działania, dynamizować oraz rozwijać u nich wartości sztuki kulinarnej.
Zapisy oraz wszelkie informacje dotyczące szkoleń: kontakt@bocusedorpoland.pl
Biuro Bocuse d'Or Poland: +48 605 505 205
Adam Chrząstowski (Head Chef Akademii Bocuse d'Or Poland): +48 693 293 347
Terminy najbliższych szkoleń odbywających się w Warszawie:
- 26-28 kwietnia 2019
- 17-19 maja 2019
Czas trwania szkolenia - 3 dni (24 godziny) z 5 trenerami.