Aktualności

Young Chef - drugie warsztaty

odbyły się 25 marca 2024 roku w restauracji Prodiż w Katowicach.

Kolacja degustacyjna po wielkopolsku

Szefowie kuchni zaprezentowali dania kuchni wielkopolskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kulinarna mapa Polski

Statuetki Pyszne.pl Awards 2023 rozdane.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Międzynarodowy Dzień Whisky

    W dniu 27 marca obchodzimy święto złotego trunku.

    SMAKKi GASTROTARGI 2024: spotkanie pasji i biznesu

    Targi stały się żywym sercem polskiej sceny gastronomicznej.

    Ogólnopolski Turniej Kucharski

    Tematem przewodnim była wieprzowina i wyroby wieprzowe.

    Nowości

    Kasoterminal ACLAS

    Kasoterminal ACLAS to kasa wirtualna ACLAS na terminalu płatniczym.

    Mięso gulaszowe z uda indyczego

    To wysokiej jakości chude mięso bez skóry i bez kości pokrojone w kostkę.

    Zainstaluj okapy Halton z systemem regulacji M.A.R.V.E.L

    Jedyny w swoim rodzaju, automatyczny system regulacji ilości powietrza wywiewnego z okapów i nawiewanego do kuchni.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Biała Parzona 100% polskiego mięsa od Doliny Dobra

    Delikatna Biała Parzona została wyprodukowana w 100% z polskiego mięsa wieprzowego.

    Platinum Beluga Caviar

    Kawior z bieługi to prawdziwa perełka wśród kawiorów oferująca niezwykłe doznania smakowe i luksusową jakość.

    Twaróg do wypieków Piątnica

    Nowy produkt w ofercie Piątnicy dedykowany branży HoReCa!

    Przepisy

    Garibaldi

    Połącz Campari z sokiem w szklance z lodem.

    Szarpana gęsina/ muffin angielski /jajo sadzone

    Poszarpane mięso z uda gęsi przesmażamy na patelni, dodając sos sojowy, szczyptę cynamonu, imbiru oraz estragon.

    Kurczak smażony w cydrze

    Całość posypujemy pieprzem czarnym i dekorujemy tajską bazylią.

    Zupa kurkowa

    Delikatny i słodki zapach kurek to zapowiedź nadchodzącej polskiej jesieni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Wszystko albo nic

    Pracował w najlepszych restauracjach na świecie, obecnie prowadzi autorski koncept nagrodzony gwiazdką Michelin.

    Stawiam na prosty przekaz

    Miał być górnikiem, został cukiernikiem. O zmianach w branży, komponowaniu znanych smaków w nowoczesnej odsłonie oraz wskazówkach dla młodych adeptów sztuki cukierniczej rozmawiamy z Michałem Iwaniukiem

    W przeszłości tkwi nasza kulinarna przyszłość

    Chciał być pisarzem, obecnie spełnia się, opracowując dawne receptury. O łączeniu kulinariów z historyczną pasją i o smakach minionych epok w nowoczesnym wydaniu rozmawiamy z Mateuszem Suligą

    Artykuły

    Trendy na 2024 rok

    Kulinarnym trendom świat doradców zaczyna się przyglądać z półrocznym wyprzedzeniem, podczas gdy my, ich odbiorcy, poruszamy się po własnych sprawdzonych koleinach.

    Tłuszcz królem gastronomii?

    Niekiedy demonizowane, są niezwykle potrzebne, bo bez nich nie byłoby gotowania.

    Nowy rok i nowe opłaty

    Nadchodzi Nowy Rok, a wraz z nim wielu restauratorów zostanie obciążonych nowymi opłatami związanymi z wykorzystywaniem kubków i opakowań jednorazowych z tworzyw sztucznych.

    Partnerzy