To dzisiaj (12 marca) rusza II ogólnopolski konkurs kulinarny "Smaki Podlasia"
W hotelu Pięć Dębów w Supraślu, odbędzie się druga odsłona konkursu, którego organizatorem jest szef kuchni Artur Lenczewski. Tak jak poprzednio, zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania z otrzymanego Black Box. Przed nami II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia.
Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny:
- Maciej Wiśniewski, Michał Prokurski - DRUŻYNA SYNKOWIE BIAŁYSTOK
- Wiktoria Długosz, Kamil Rogodziński - HOTEL FELIX WARSZAWA
- Piotr Soroka, Sebastian Marek - PAWILON TOWARZYSKI BIAŁYSTOK
- Kamil Paszkowski, Przemysław Sturgulewski - NOWA SZEKLA TAWERNA & BAR CONCEPT BY MARCIN BUDYNEK AUGUSTÓW
- Piotr Purol, Beata Stoś - WERANDA HOME SŁAWICE
- Robert Biercewicz, Mariusz Bunia - DA ALDO RISTORANTE WARSZAWA
- Dorian Maciej Łepkowski, Paweł Świderski - CENTRUM KONFERENCYJNO-BANKIETOWE ROZŁOGI
- Mateusz Kowalkowski, Szymon Kruszewski - RESTAURACJA RUKOLA DYWITY I RESTAURACJA KARDAMON OLSZTYN
- Borys Sikorski, Michał Filipczuk - RESTAURACJA POCZTOWA GORZÓW WIELKOPOLSKI
W tym roku zmagania oceniać będzie jury w składzie:
Artur Zaskurski, Marcin Bożek, Sebastian Cichy, Bartosz Turowski, Daniel Jakubiec, Piotr Szczypior Szczygielski, Sławomir Miotek, Damian Sasinowski, Michał Arciszewski, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki.