Tomasz Deker z tytułem Prix Au Chef Pâtissier 2020

Tomasz Deker z tytułem Prix Au Chef Pâtissier 2020

The International Academy of Gastronomy przyznała wyróżnienia dla najlepszych cukierników w Europie. Wśród laureatów znalazł się Tomasz Deker, otrzymując tytuł Prix Au Chef Pâtissier 2020. Tym samym dołącza on do grona pozostałych polskich cukierników nagrodzonych przez akademię.

Tomasz Deker to mistrz cukiernictwa pochodzący z Poznania, który doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych poznańskich restauracjach oraz poza granicami kraju m.in. w szwajcarskiej L'Amphitryon w Saint-Genis-Pouilly, Barcelońskiej Espai Sucre, włoskiej Venecia w Sztokholmie. Jest sędzią konkursów oraz uczestnikiem wielu pokazów oraz projektów kulinarnych.

Do grona nagrodzonych dołączyli także: Paco Torreblanca (Hiszpania), Cédric Grolet (Francja), Pierluigi Portinari (Włochy) oraz Joao Henriques (Portugalia).

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

fot. http://tomaszdeker.com/