Trwają rezerwacje na Restuarant Week

Trwają rezerwacje na Restuarant Week

Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Festiwalowe trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję, to jedyne 59 zł (-10 zł z BLIK) za osobę. Należy wejść stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca. Najbliższa edycja Restaurant Week to przede wszystkim wielkie święto powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są bestsellerowe dania topowych Chefów. Poniżej podpowiadamy, jakie restauracje zadebiutują podczas tej edycji w Poznaniu. 

DOLCE VITA STARY BROWAR

Zlokalizowana niemal w samym sercu Poznania restauracja Dolce Vita w Starym Browarze. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. ravioli z kaczką z sosem z grzybów leśnych i parmezanem lub w wersji wege ze szparagami, mascarpone, pomidorkami koktajlowymi, ziołami i sosem śmietanowym. Na deser włoski przysmak - sorbet cytrynowy z limoncello. 

PROJEKT ALFA

Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja specjalizująca się w kuchni regionalnej. W festiwalowym menu znajda się m.in. gołąbek nadziewany kaszą gryczaną, warzywami oraz grzybami z pomidorowym sosem. Danie mięsne to grillowana polędwiczka na musie dyniowym, demi glace o smaku porto z dodatkiem orzechowej brukselki.

YATTAI SUSHI BAR ŁĘCZYCA

Podczas festiwalu będzie można spróbować mi.in sashimi roll z pikantnym tatarem z łososia i kalmarem w tempurze oraz kizumaki z łososiem, serkiem, ciasteczkami i sosem malinowym. Słodki deser to mus czekoladowy z miso i wiśniami.

Restaurant Week  odbywa się także w Białystoku, Krakowie, Łódzi, Rzeszowie, Szczecinie, Toruniu, Warszawie, Wrocławiu w Trójmieście oraz w rejonie Lubelskim, na Podhalu, na Warmii i Mazurach oraz Silesii.

.