VI Ogólnopolski Konkurs - "Kulinarny Rajd Mistrzów"
26 października 2018 po raz szósty we Wrocławiu w Haston City Hotel odbędzie się konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski - Kulinarny Rajd Mistrzów. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Zmierzą sie oni w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich konkurencja sprawnościowa polegac będzie na wykonaniu 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Druga - konkurencja głowna - to wykonanie przystawki oraz dania głownego z użyciem wołowiny.
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl. Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy dostępne tutaj