Wyjścia do restauracji pod choinkę!

Wyjścia do restauracji pod choinkę!

Świąteczna akcja Restaurant Week! Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na upominek, koniecznie prezentuj najbliższym wyjścia do słynnych warszawskich restauracji w ramach Doświadczeń Restauracyjnych przygotowanych przez Restaurant Week.

Świetnym pomysłem zamiast kolejnej pary skarpet czy nietrafionych perfum jest podarowanie najbliższym wyjścia do restauracji. W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział kilkanaście słynnych warszawskich restauracji, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe menu w okazyjnej cenie. Wśród nich znajdziemy między innymi Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich czy Bydło i Powidło.

Duży wybór smaków, od francuskich klimatów po owoce morza. Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na Gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów. Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę. Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia! Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w Stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym.

Pełna lista doświadczeń restauracyjnych znajduje się pod linkiem: https://restaurantclub.pl/prezenty.

Akcja ma formułę otwartą, tak więc restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Jej ideą jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi. To również najlepszy i najwygodniejszy wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie oraz bieganie za prezentami.

Poniżej znajdują się propozycje prezentowe od Restaurant Club:

  • Rok Festiwali (-33%) - komplet aż czterech podwójnych zamówień w cenie 399 zł zamiast 592 zł na Restaurant Week 2022 (marzec-kwiecień), World Class Cocktail Festival 2022 (czerwiec-lipiec), Fine Dining Week 2022 (sierpień) oraz Restaurant Week 2022 (październik-listopad).
  • Rok Fine Dining Week (-29%) - kod na dwuosobową kolację na najważniejsze wydarzenie sztuki restauracyjnej latem 2022 roku w cenie 199 zł zamiast 280 zł. Na Gości czeka pięciodaniowe, popisowe menu #SpozaKarty przygotowane przez najwybitniejszych Szefów Kuchni oraz festiwalowy cocktail.
  • Rok Restaurant Week (-17%) - kod na dwuosobowe zamówienie na dwa Festiwale najlepszych restauracji odbywające się w 2022 roku. Rezerwacja obejmuje Restaurant Week wiosenny (marzec?kwiecień) oraz jesienny (październik?listopad). Promocyjna, jeszcze niższa cena 199 zł zamiast 240 złobejmuje trzy popisowe dania #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail.
  • Wiosenny Restaurant Week (-18%) - kod na dwuosobowy posiłek na najpopularniejsze wydarzenie kulinarne wiosną 2022 roku! Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail w specjalnej cenie 99 zł zamiast 120 zł.