XII edycja konkursu

XII edycja konkursu "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" już 25 marca podczas targów EuroGastro!

XII edycja konkursu "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" odbędzie się już 25 marca podczas targów EuroGastro! Nagrodą główną dla zwycięskiego zespołu jest staż w uhonorowanej 2 gwiazdkami Michelin, legendarnej i jednej z najlepszych restauracji w Wielkiej Brytanii Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons należącej do słynnego i cenionego Chefa Raymonda Blanca, gdzie Executive Head Chefem jest niekwestionowany autorytet kulinarny Gary Jones!

Na miejscu, laureatów konkursu swoją opieką otoczy Kuba Winkowski - The National Chef of The Year 2019. Dodatkowo nagrodę specjalną otrzyma zespół, którego talerz zostanie najwyżej oceniony przez profesjonalną dietetyczkę jako danie zbilansowane pod względem kalorycznym z zachowaniem odpowiednich proporcji pomiędzy składnikami odżywczymi.

Podczas konkursu każdy z zespołów będzie miał za zadanie przygotować danie główne z wykorzystaniem składników obowiązkowych którymi są:

- perliczka (dowolny element lub elementy)
- autorska propozycja pieroga (w formie dodatku do dania)
- autorski olej aromatyzowany

Na zgłoszenia organizatorzy czekają do niedzieli 1 marca!
Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski!