"Z głową w chmurach" czyli widok na Warszawę z Warsaparillą!

Po miesiącach lockdownu, 15 maja br. na warszawską mapę "miejsc, które musisz zobaczyć" powrócił The Roof! Skybar zaczyna swoją działalność od otwarcia tarasu z przepięknym widokiem na panoramę Warszawy!

The Roof  to niepowtarzalne miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB. Od najbliższej soboty -  w końcu! - będzie otwarty dla wszystkich gości. Na początek, zgodnie z obecnymi obostrzeniami, z niezwykłej oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z zapierającym dech w piersiach widokiem na panoramę Warszawy!

W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender - Kamil Markiewicz. "Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów" - zaznacza. "Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola" - dodaje. "Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla - egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych!" - wspomina bartender. "Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, koniecznie z dodatkiem malin i liści bazylii."

W karcie The Roof nie mogło zabraknąć oferty kulinarnej, która powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza - Pawła Suchenka. "Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od najbliższej soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni". - dodaje. W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.

Rezewacji w The Roof można dokonać m.in. na stronie: skybartheroof.com